1. yle.fi
  2. Uutiset

Länsi-Pohjassa influenssarokotukset hoidetaan ajanvarauksella – rokote on erityisen tärkeä koronavirusepidemian aikana

Aikaisempien vuosien kaltaisia avoimia rokotustapahtumia ei tänä vuonna järjestetä. 

rokotteet
Rokete laitetaan olkavarteen.
Länsi-Pohjassa rokotuksia pyritään antamaan jo sovituilla vastaanottokäynneillä, erillisellä ajanvarauksella sekä myös iltaisin ja lauantaisin.Marjut Suomi / Yle

Kausi-influenssarokotuksen ottaminen on erityisen tärkeää koronavirusepidemian aikana. Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri kannustaa ottamaan rokotteen, sillä ihminen voi saada koronatartunnan ja kausi-influenssan yhtä aikaa, mikä voi aiheuttaa erittäin vakavan sairastumisen myös terveellä ihmisellä.

Tänä vuonna influenssarokotukset hoidetaan pääsääntöisesti ajanvarauksilla eikä aikaisempien vuosien kaltaisia avoimia tapahtumia järjestetä.

Länsi-Pohjassa rokotuksia pyritään antamaan jo sovituilla vastaanottokäynneillä, erillisellä ajanvarauksella sekä myös iltaisin ja lauantaisin.

Perusterveydenhuollon yksikön vt. ylilääkäri Kari S. Lankinen kirjoittaa tiedotteessa, että rokotuksia tarjotaan siellä, missä rokotettavia muutenkin on eli lapset rokotetaan ensisijaisesti päivähoitopaikoissa ja palveluasumisen piirissä olevat asuinpaikoissa.

Lankinen huomauttaa, että aiempina vuosina osa maksuttomista influessarokotteista on jäänyt käyttämättä ja hän vetoaakin, että kaikki rokotukseen oikeutetut kävisivät sen ottamassa.

Lankinen toteaa, että tänäkin vuonna THL:n tartuntatautirekisteriin on raportoitu yli 10 000 influenssatapausta.

– Influenssa on vakava sairaus, joka aiheuttaa Suomessa vuosittain vähintään 500 kuolemaa, usein uhreja on 1000–2000. Nämä asiat ovat jääneet pahasti koronauutisoinnin varjoon, Lankinen tähdentää.

Lue seuraavaksi