1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilutapahtumat

Terveysongelmat ja kisojen vähyys mietityttävät kainuulaisseurojen naishiihtäjiä

Esimerkiksi nuorten MM-kisojen nelinkertaisen mitalistin Anita Korvan hiihtovauhti romahti viime kaudella.

urheilutapahtumat
Anita Korva tar av sig sina stavar.
Kainuun Hiihtoseuran Anita Korvan terveys on ottanut syksyllä takapakkia. Arkistokuva.Kuvavain

Kainuulaisseurojen naishiihtäjiä vaivaavat terveysongelmat. Esimerkiksi viime vuonna hopeaa alle 23-vuotiaiden MM-kisoista napannut Vuokatti Ski Team Kainuun Eveliina Piippo kertoo, että hän on syyskuun alusta asti kuntouttanut lonkka- ja selkävaivojaan.

– Olen nyt saanut suksea jalan alle. Toivottavasti saan myös mahdollisimman pian alle vapaan hiihtotavan suksen, Piippo avaa Yle Urheilulle.

Myös Kainuun Hiihtoseuraa edustavaa Anita Korvaa ovat varjostaneet terveyshaasteet. Korva kertoi maajoukkueleirillä Vuokatissa, että tilanne on sen takia hieman auki ja kysymysmerkki.

– Kesällä näytti, että homma menee oikeaan suuntaan, mutta syksyllä on tullut takapakkia, Korva sanoi.

Nuorten MM-kisojen nelinkertaisen mitalistin hiihtovauhti romahti viime kaudella. Hän osallistui viime talvena kisoihin varusmiespalveluksen ehdoilla. Terveysongelmien takia tavoitteet on nyt asetettu keski- ja loppukauteen.

– Minulla on epävarmuutta kunnosta varsinkin, jos tulee vielä muita ongelmia. Tavoitteet eivät ole kovin selkeitä, Korva sanoo.

Vuokatti Ski Team Kainuun Katri Lylynperää puolestaan mietityttää tulevan hiihtokauden vähäinen kisamäärä. Hänen mukaansa tulosta pitäisi pystyä tekemään ensimmäistä kisoista lähtien.

– Ensinnäkin, että pääsisi maailmancup-kiertueelle mukaan ja saisi sitten näytönpaikkoja.

Lylynperä laskee, että Suomen kisat ovat tärkeämmät kuin aikaisemmin, eikä kauden keskellä ole tarjolla juurikaan näyttöpaikkoja.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Lue seuraavaksi