Postin yt-neuvottelut on saatu päätökseen – enintään 90 työntekijää irtisanotaan

Vielä neuvottelujen alussa Posti arvioi, että pysyvä kokonaisvähennystarve on enintään 130 työntekijää

Päättyneet yt-neuvottelut koskivat pääasiassa asiantuntija- ja esimiestehtävissä työskenteleviä henkilöitä. Kuva: Hanna Matikainen / Lehtikuva

Posti Group on saanut syyskuussa alkaneet yt-neuvottelut päätökseen. Yhtiö aikoo päättää enintään 90 vakinaista työsuhdetta.

Päättyneet yt-neuvottelut koskivat pääasiassa asiantuntija- ja esimiestehtävissä työskenteleviä henkilöitä.

Vielä neuvottelujen alkaessa Posti Group arvioi pysyväksi kokonaisvähennystarpeeksi enintään 130 työntekijää. Yhtiön tiedotteen mukaan neuvotteluissa päädyttiin siihen, että muutokset voidaan toteuttaa aiemmin arvioitua pienemmillä henkilöstövähennyksillä. Posti on perustellut yt-neuvotteluita toimintamallin muutoksella.

– On erittäin valitettavaa, että nyt toteuttavalla toimintamallimuutoksella on henkilöstövaikutuksia. Tuemme henkilöstöämme muutoksen keskellä. Liiketoimintaryhmiemme asiakastarpeet ja kilpailukeinot eroavat jatkossa toisistaan entistä enemmän. Meidän on huolehdittava siitä, että toimintamallimme vastaa näihin tarpeisiin parhaalla mahdollisella tavalla, sanoo Posti Groupin toimitusjohtaja Turkka Kuusisto tiedotteessa.

Rahtiliikennetoiminta ja logistiikkayhtiö Transval eivät olleet neuvotteluiden piirissä. Posti työllistää yhteensä noin 22 000 henkilöä.

Useammat yt-neuvottelut takana

Koronapandemian sävyttämä vuosi on ollut Postille kaksijakoinen. Alkuvuonna kirjepostin määrä väheni ennätysmäistä vauhtia. Samalla paketteja kuljetettiin entistä enemmän.

Yhtiö kävi jo keväällä perusjakelua sekä hallintoa ja tuotantoa koskevat yt-neuvottelut. Nyt päättyneet yt-neuvottelut liittyivät yhtiön toimintamallimuutokseen. Posti kertoo tiedotteessa, että uudessa toimintamallissa konsernin liiketoimintaryhmillä on enemmän tulosvastuuta ja kokonaisvaltaisempi rooli oman toimintansa kehittämisessä.

Toukokuussa yhtiö ilmoitti, että keskeyttää perjantain kirjejakelun kesän ajaksi. Elokuun lopussa Posti ilmoitti jatkavansa poikkeusjärjestelyä lokakuun loppuun asti.

Lue lisää: