1. yle.fi
  2. Uutiset

Luotsi-rakennukseen muuttava tiedekirjasto palvelee jatkossakin kolmea korkeakoulua Vaasassa

Tiedekirjastopalveluiden tuottamisesta vastaa Vaasan yliopisto. Yhteistyösopimus on tehty vuoden 2030 loppuun.

Tiedekirjastot
Vetenskapsbiblioteket Tritonia i Vasa.
Tiedekirjasto muuttaa kampuksella sijaitsevaan Luotsi-rakennukseen. Nykyisestä tiedekirjasto Tritoniasta tulee yliopiston päärakennus.Yle/Joni Kyheröinen

Tritonia-tiedekirjasto palvelee tulevaisuudessakin Palosaaren kampuksella. Yhteistyösopimus kolmen korkeakoulun kanssa on tehty vuoden 2030 loppuun.

Vaasan yliopisto, Vaasan ammattikorkeakoulu ja Yrkeshögskolan Novia ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen tiedekirjastopalveluiden tuottamisesta 1.1.2021 lähtien.

Sopimus sisältää tiedekirjastopalveluiden järjestämisen Vaasassa Palosaaren kampusalueella paikallispalveluina ja digitaalisina verkkopalveluina.

− Korkeakoulukirjastoille tulee uusia tehtäviä opetuksen ja tutkimuksen megatrendien, digitalisaation ja avoimuuden edetessä. Osaamisen kehittäminen korostuu entisestään lähivuosina. On hienoa lähteä toteuttamaan yhä parempia tulevaisuuden palveluja yhdessä hyvän henkilökuntamme ja yhteistyökorkeakoulujemme kanssa, toteaa Tritonian johtaja Anne Lehto.

Tiedekirjastopalveluiden tuottamisesta vastaa Vaasan yliopisto.

Osana Vaasan yliopiston laajaa kampuskehitystä Tritonia-tiedekirjaston uudeksi paikaksi on jo aiemmin valittu Luotsi-niminen rakennus, jossa kirjasto toimii vuoden 2022 alusta alkaen. Nykyisestä tiedekirjasto Tritoniasta tulee yliopiston päärakennus.

Vaasan tiedekirjasto Tritonia otettiin käyttöön vuonna 2001. Aluksi Vaasan yliopiston, Åbo Akademin ja Hankenin Vaasan yksiköiden yhteisenä kirjastona. Vuonna 2010 Vaasan ammattikorkeakoulun ja Yrkeshögskolan Novian Vaasan yksiköiden kirjastot yhdistettiin Tritoniaan. Kokonaisuudesta ovat irtautuneet Svenska Handelshögskolan ja Åbo Akademin.

Lue lisää:

Vaasan yliopiston kampusalue muuttuu lähivuosina – tiedekirjasto Tritonia saa väistyä

Tiedekirjasto Tritonian kohtalo on edelleen auki

Åbo Akademikin lähtee tiedekirjasto Tritoniasta

Lue seuraavaksi