1. yle.fi
  2. Uutiset

Kuopion seudulla jopa sata ihmistä on altistunut koronatartunnalle – useita uusia tartuntoja todettu kuluvan viikon aikana

Uudet koronatapaukset ovat aiheuttaneet laajan altistumistilanteen Kuopiossa ja seudun lähikunnissa.

koronavirus
Kuvassa on koronavirustestausta Helsingissä elokuun lopulla vuonna 2020.
Kuopiossa on todettu useita uusia koronatartuntoja kuluvan viikon aikana. Arkistokuva Helsingistä.Silja Viitala / Yle

Kuopiossa on todettu tiistain jälkeen kuusi uutta koronatartuntaa, tiedottaa Kuopion kaupunki. Eilen tiistaina Kuopion kaupunki tiedotti viidestä uudesta tartunnasta. Tapauksiin liittyy laaja joukko altistuneita.

Kuopion kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Raija Savolainen luonnehtii tapausten selvittelyä haastavaksi. Savolainen arvioi, että altistuneita on noin sata.

– Tilanne koskettaa useita työpaikkoja Kuopiossa ja lähikunnissa. Toistaiseksi olemme Kuopiossa perustason vaiheessa, mutta katsotaan, miten lähipäivinä käy, Savolainen pohtii.

Tartuntaketjujen jäljittämisen yhteydessä on havaittu, että esimerkiksi Kuopion yliopistollisessa sairaalassa on ollut toimenpiteessä oireeton koronapositiiviseksi todettu henkilö. Viisi KYSin työntekijää ja 20 potilasta on altistunut.

KYSissä altistuneet on tavoitettu.

Yksi laboratoriokokein varmistetuista uusista koronatartunnoista on Kuopion kaupungin mukaan peräisin ulkomailta. Loput viisi koronatartuntaa liittyvät Etelä-Suomessa järjestetystä yksityistapahtumasta lähteneeseen tartuntaketjuun.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilastoon on keskiviikkona kirjattu seitsemän uutta koronatartuntaa Kuopiosta. Lukemien ero johtuu THL:n tilastoinnin viiveestä.

Lue myös:

Uusimmat tiedot koronaviruksesta: Pääkaupunkiseudun lisärajoituksista tänään uutta tietoa, Veikkaus sulkee pelikoneitaan, Etelä-Koreassa tartuntapiikki

Päivitetty 21.10. klo 15:26: Lisätty tietoa Kuopion yliopistollisen sairaalan altistumisista.

Lue seuraavaksi