1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pori

MuSa suivaantui FC Jazzin tyyliin kosiskella junnupelaajia ohi seuraorganisaation

Musan Salama painottaa seuran juniorien vanhemmille lähetetyssä kirjeessä, että tällainen pelaajavärväys on vastoin Suomen Palloliiton eettisiä ohjeita.

Pori
Pelaaja hakemassa palloa maalista.
Porilaisseurojen välille on noussut kiistaa juniorien värväystyylistä. Kuvituskuva. Kalle Purhonen / Yle

Kahden porilaisen jalkapalloseuran välille on syntynyt eripuraa junioripelaajien värväyksestä.

Musan Salama paheksuu sitä, että FC Jazzin toimihenkilöt ovat ottaneet syyskauden aikana yhteyttä MuSan junioripelaajiin ja heidän vanhempiinsa värväystarkoituksessa ohi seuraorganisaation.

MuSan juniorien vanhemmat ovat saaneet tästä seurajohdolta kirjeen.

" Se, että FC Jazzin toimihenkilöt kontaktoivat pelaajiemme vanhempia ja pelaajia ohi joukkueiden valmennustiimien ja seuran, ei ole yhteistyötä vaan yritys horjuttaa seuramme joukkueiden rakenteita. Lisäksi tällainen toiminta on Palloliiton eettisten ohjeiden vastaista. Mikäli sinuun tai lapseesi ollaan kyseisen asian tiimoilta yhteydessä toivomme, että otatte asian avoimesti puheeksi myös meidän kanssamme tai joukkueesi toimihenkilöiden. Haluamme seurana toimia vastuullisesti."

"Sapelien kalisteluun ei ole varaa"

MuSan Salaman toiminnanjohtaja Kari Löytökorpi sanoo, että asian tuomisella esiin halutaan muuttaa entisiä käytäntöjä.

– Meillä Porissa tilanne jalkapallossa ei ole sellainen kansallisella tasolla, että meillä olisi varaa kalistella sapelia tähän tyyliin. Tämä pitäisi kaikkien ymmärtää. Jos tälläinen tyyli on aikaisemmin toiminut, enää se ei toimi vaan tapojen pitää muuttua.

FC Jazzin valmennuspäällikkö Miro Varhelahti ei halua ottaa yksittäisiin tapauksiin kantaa, mutta myöntää, että yhteydenottoja on tapahtunut.

– Mutta niin on tapahtunut varmaan myös toiseen suuntaan.

Hän torjuu sen, että kyse olisi seurojen välisestä taistelusta pelaajista. Hänen mielestään enemmänkin kyse on porilaisseurojen yhteisestä tavoitteesta.

– Varmaan meidän sisäinen taistelu olisi saada mahdollisimman paljon pelaajia ensin lajin pariin ja saada heille sen jälkeen mahdollisimman hyvät rakenteet tänne.

"Olisihan yhteistyötä hyvä lisätä"

MuSan toiminnanjohtaja Kari Löytökorpi on puhunut useasti yhteistyön tarpeesta seurojen kesken porilaisen jalkapalloilun tulevaisuuden turvaamiseksi.

Myöskään FC Jazzin valmennuspäällikkö Miro Varhelahti ei halua lietsoa vastakkainasettelua seurojen välille. Yhteistyötä on hänen mukaansa pohjustettu viime vuosina, mutta sen lisäämisessä on kuitenkin omat haasteensa.

– Olisihan yhteistyötä hyvä lisätä tämänkokoisessa kaupungissa. Siinä on aina törmätty kuitenkin seurojen ristiriitaisiin intresseihin ja mielipiteisiin, miten se konkreettisesti toteutettaisiin.

Valmennuspäällikkö Varhelahden mielestä toisen seuran mustamaalaaminen ei kuitenkaan helpota yhteistyön tekemistä.

MuSalla on noin 500 ja FC Jazzilla runsaat 300 juniorijalkapalloilijaa.

Lue seuraavaksi