Hyppää sisältöön

Tutkinnanjohtaja Metsälän murhasta: "Jäivät kiinni verekseltään" – poliisi teki etsinnän huumeiden vuoksi, mutta löysikin joukon hävittämässä ruumista

Helsingin Metsälässä heinäkuussa tapahtuneesta murhasta epäiltynä vangittuina on enää kuusi henkilöä, kun aluksi vangittuja oli 12.

Kuvassa rikoskomisario Jukka Larkio. Kuva: Emmi Korhonen / Lehtikuva

Helsingissä Metsälän kaupunginosassa heinäkuussa tapahtunut poikkeuksellinen murha paljastui poliisille sattumalta huume-etsinnän yhteydessä.

Poliisi oli saanut vihjeitä, joiden mukaan Metsälässä Läkkisepäntiellä sijaitsevan moottoripyöräkerho Apache MC:n tiloissa käytettäisiin ja kaupattaisiin huumeita.

Tiistai-iltana 28. heinäkuuta poliisipartio huomasi kierroksellaan kerhotilan läheisyydessä olleessa autossa huumausaineeksi epäillyn paketin. Etsintä kerhotiloihin päätettiin tehdä seuraavana päivänä useamman partion voimin.

Kun poliisi saapui kerhotilalle, sisällä olikin joukko kokeneita rikollisia hävittämässä ruumista.

– Voi sanoa, että he jäivät kiinni verekseltään, vahvistaa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Larkio Helsingin poliisilaitokselta Ylelle.

Tapahtumien kulusta on aiemmin kertonut Iltalehti (siirryt toiseen palveluun), mutta poliisi ei tuolloin vahvistanut lehden tietoja.

12 epäillystä kuusi yhä vangittuina

Aikuisen miehen murhan epäillään tapahtuneen tiistain 28. ja keskiviikon 29. heinäkuuta välisenä yönä, joten uhri oli hengissä vielä edellisenä iltana poliisin kierrellessä alueella.

Tutkinnan alkuvaiheessa Helsingin käräjäoikeus vangitsi kaikki 12 kerhotiloissa paikalla ollutta henkilöä todennäköisin syin murhasta epäiltyinä. Heistä 10 oli miehiä ja kaksi naisia. Nyt vangittuina on enää kuusi henkilöä, viisi miestä ja yksi nainen.

Kaikilla epäillyillä on aiempaa rikostaustaa.

– Murhasta epäillään yhä 12 henkilöä, mutta kuuden osalta vangitsemisen edellytykset ovat poistuneet. He ovat kuitenkin olleet tapahtumapaikalla, joten osallisuutta murhaan ei voida tässä vaiheessa sulkea pois, Larkio kertoo.

Hänen mukaansa teon motiivi liittyy huumevelkoihin, huumeiden säilytykseen ja huumekauppaan.

– Huumeet aiheuttavat riitoja monella tavalla, Larkio toteaa.

Henkirikoksen tutkinta jatkuu edelleen. Tapauksen syytteen noston määräaika on 21. joulukuuta.

Lisää aiheesta:

.
.