Rovaniemeläisen jääkiekkojoukkueen koronaryppäässä taas uusia tartuntoja – noin sata RoKin pelaajaa ja toimihenkilöä testeihin

RoKin ketjussa on nyt yhteensä kymmenen tartuntaa.

Rovaniemen Kiekon pelaajia ja toimihenkilöitä testataan nyt urakalla. Kuva: Silja Viitala / Yle

Rovaniemellä on todettu jälleen uusia koronavirustartuntoja. Keskiviikkona tartuntoja on varmistunut kolme, tiistaina niitä todettiin kaksi.

– Viidestä uusimmasta tartunnasta neljä liittyy jääkiekkoseura Rovaniemen Kiekon (RoKi) juniorijoukkueen tartuntaketjuun, sanoo infektioylilääkäri Markku Broas Lapin sairaanhoitopiiristä.

Broas sanoo, että tartunnat on todettu karanteenissa olevilla jääkiekkojoukkueen jäsenillä tai heidän perhepiiriinsä kuuluvilla henkilöillä.

RoKin ketjussa on nyt yhteensä kymmenen tartuntaa. Broaksen mukaan tartunnan lähde on Vaasasta. Yksi RoKin U-15 -joukkueen toimihenkilöistä sairastui käytyään pelimatkalla Vaasassa. Tämän jälkeen yli 60 joukkueen toiminnassa mukana olevaa määrättiin karanteeniin.

RoKissa tehdään joukkotestaus

Tartuntojen vuoksi noin sata Rovaniemen Kiekon pelaajaa ja toimihenkilöä testataan koronan varalta keskiviikkona. Testien tuloksia odotetaan torstaihin tai perjantaihin mennessä.

Yksi tämän viikon uusista Rovaniemen tartunnoista liittyy aiempaan, muuhun tartuntaketjuun.

– Tartunnan saanut on aiemmin positiivisen tuloksen saaneen henkilön perheenjäsen, Broas lisää.

Vaikka Rovaniemellä on todettu useita uusia tartuntoja tällä ja viime viikolla, epidemiatilanne on Broaksen mukaan vielä rauhallinen.

– Epidemian suhteen olemme Lapin sairaanhoitopiirin alueella edelleen suvanto- tai perusvaiheessa. 14:stä uusimmasta tartunnassa kymmenen liittyy RoKiin, pari tartuntaa on ulkomailta tai muilta paikkakunnilta. Lähestulkoon kaikkien tartuntojen lähteet ovat tunnistettavissa.

Lapissa on todettu tähän mennessä 347 koronavirustartuntaa. Näistä 173 on Lapin sairaanhoitopiirin ja 174 Länsi-Pohjan alueella.

Lue uusimmat tiedot Lapin koronatilanteesta tästä artikkelista.