1. yle.fi
  2. Uutiset

Oulussa sata ihmistä karanteeniin – Ritaharjun koulun kolme luokkaa sekä Osaolla opiskelijoita ja opettajia altistunut

Oulussa on todettu vuorokauden aikana 15 koronavirustartuntaa, joihin liittyy joukkoaltistumisia.

karanteeni
Pohjois-Ritaharjun koulu ilmakuva
Oulun Ritaharjun koulun kolme luokkaa on asetettu karanteeniin korona-altistumisen vuoksi. Arkistokuva.Marko Väänänen / Yle

Oulussa Ritaharjun koulun kolme luokkaa sekä Oulun seudun ammattiopiston Kaukovainion yksikön opiskelijoita ja opettajia on asetettu karanteeniin.

Yhteensä koronalle altistuneita on noin sata.

Ritaharjun yläkoululla on koronatartunnan vuoksi asetettu alkuviikosta karanteeniin kolme luokkaa ja joitakin yläkoulun opettajia. Tämä altistuminen on tapahtunut jo viime viikolla, joten Ritaharjun koulun karanteeniin asetetut oppilaat ja opettajat voivat palata kouluun normaalisti syysloman jälkeen.

Koulutuskuntayhtymä Osaossa on koronatartunnan vuoksi asetettu karanteeniin viime viikonloppuna noin 50 oppilasta ja opettajia. Tartunnan saanut henkilö ja altistuneet ovat oleskelleet Osaon Kaukovainion yksikön rakennuksessa Kotkantie 1.

Jokaiseen altistuneeseen tai hänen huoltajaansa on oltu yhteydessä henkilökohtaisesti. Altistuneet on asetettu kahden viikon karanteeniin ja ohjattu hakeutumaan näytteenottoon, jos heillä ilmenee koronaan viittaavia oireita.

Karanteenissa olevan oireettoman henkilön perheenjäsenet voivat elää normaalisti.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi