Hyppää sisältöön

Hovioikeus lievensi Jori Lehterän saamaa rangaistusta huumerikoksesta

Turun hovioikeus määräsi jääkiekkoilija Jori Lehterälle 15 päiväsakkoa huumausaineen käyttörikoksesta.

Jori Lehterä. Kuva: AOP

Turun hovioikeus on lieventänyt jääkiekkoilija Jori Lehterän saamaa huumerikostuomiota. Hovioikeus määräsi Lehterälle 15 päiväsakkoa huumausaineen käyttörikoksesta.

Oikeuden mukaan syyttäjän asiassa esittämä selvitys ei riittänyt siltä osin kuin Lehterälle vaadittiin rangaistusta kokaiinin hankkimisesta ostamalla. Näyttö riitti kuitenkin siltä osin kuin oli kyse Lehterän yrityksestä hankkia gramma kokaiinia toukokuussa 2018.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi Lehterän keväällä 2019 neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen huumausainerikoksesta. Käräjäoikeuden tuomion mukaan Lehterä olisi hankkinut ja pitänyt hallussaan kuusi grammaa erittäin vaarallista huumausainetta ja yrittänyt ostaa samaa huumausainetta gramman.

Lehterä vaati Pirkanmaan käräjäoikeuden tuomion kumoamista. Hän vaati myös, että valtio korvaa hänen oikeudenkäyntikulunsa hovioikeudessa korkoineen.

Hovioikeus arvioi myös, pitäisikö rangaistusta lieventää vieläkin enemmän tapauksen saaman julkisuuden vuoksi. Oikeus katsoi, että julkisuudesta ei ole aiheutunut Lehterälle sellaisia tosiasiallisia kielteisiä seurauksia, että rangaistusta olisi tämän takia tarvinnut lieventää entisestään.

Lehterän tuomio on osa isoa kokaiinijuttua. Muutosta hovioikeuden ratkaisuun voi hakea korkeimmalta oikeudelta, jos oikeus myöntää valitusluvan.

Lehterä kiekkoilee nykyään Moskovan Spartakissa.

Lue myös:

.
.