Hyppää sisältöön

Mustasaaressa pohditaan koulu- ja päiväkotilakkautuksia

Kunnan tulos on muodostumassa yli kolme miljoonaa euroa ylijäämäiseksi.

Koulujen keskittäminen kuuluu Mustasaaren kunnan strategiaan. Kuva: YLE/Mira Myllyniemi

Tölby-Vikbyn koulun ja kolmen päiväkodin lakkauttaminen on noussut esille Mustasaaressa.

Kunnassa käsitellään ensi vuoden budjettia, jossa sivistystoimen on karsittava toimintakatettaan 250 000 eurolla. Ratkaisuksi esitetään Tölby-Vikbyn koulun sekä Veikkaalan, Petsmon ja Kunin päiväkotien lakkauttamista.

Päiväkodit toimivat tällä hetkellä jo lakkautettujen koulujen tiloissa.

Tölby-Vikbyn oppilaat siirtyisivät Sulvan kouluun, jota on tarkoitus laajentaa. Kolmen päiväkodin lapset keskitettäisiin Hankmoon ja Koivulahteen.

Kunnanhallitus on käynyt ensimmäisen kahdesta budjettineuvottelustaan tällä viikolla. Keskusteluja jatketaan marraskuun 2. päivä. Talousarviosta päättää lopulta kunnanvaltuusto.

Talous miljoonia plussalla

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Samuel Broman sanoo, ettei mahdollisissa koulu- ja päiväkotilakkautuksissa ole varsinaisesti kyse säästöistä.

– Sivistystoimen budjettiraami on ensi vuonna suurempi kuin mitä se on tänä vuonna. Kulut kuitenkin kasvavat esimerkiksi uuden henkilökuntamitoituksen vuoksi, Broman toteaa.

Broman korostaa, että koulujen kohdalla keskittäminen on osa Mustasaaren kunnan strategiaa. Tähän liittyen myös Raippaluodon kahden koulun yhdistäminen voi tulla eteen lähivuosina.

– Arviointi siitä on ollut pitkään vireillä. Jossain vaiheessa, kun investointitarpeita tarkastellaan, niin pitää arvioida, kannattaako Replot-Björkö skola ja Vallgrund skola yhdistää.

Mustasaari on tekemässä tämänhetkisen arvion mukaan yli kolme miljoonaa euroa ylijäämäisen tuloksen kuluvana vuonna. Ensi vuodelle on budjetoitu noin 280 000 euroa alijäämäinen tulos.

– Kunnalla on myös vanhoja ylijäämiä, joten ensi vuonna on varaa tehdä tappiota, Broman sanoo.

.
.