Hyppää sisältöön

Yritykset sinnittelevät – konkursseja vireille viime vuotta vähemmän, velkajärjestelyjä enemmän ja isompiin yrityksiin

Konkursseja on Pohjois-Karjalassa haettu vähemmän, mutta yrityssaneerausten ja velkajärjestelyjen tarve on kasvanut.

Velkajärjestelyä tarvitsevien yritysten määrä kasvoi palvelualalla, teollisuudessa, kuljetuksessa sekä maa- ja metsätaloudessa. Kuva: Rami Moilanen / Yle

Pohjois-Karjalassa on tammi-syyskuussa haettu konkurssiin 38 yritystä.

Määrä on lähes 40 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten samalla aikavälillä, tuolloin konkurssi laitettiin vireille 62 yrityksessä.

Konkurssiin alkuvuonna haetuissa yrityksissä työskenteli 141 ihmistä. Vuotta aiemmin henkilökunnan määrä konkurssiyrityksissä oli 332.

Yrityssaneerauksia on pantu alkuvuonna vireille Pohjois-Karjalassa hieman enemmän kuin vuosi sitten, hakemuksen on jättänyt kahdeksan yritystä. Määrä on kolme enemmän kuin viime vuonna tammi-syyskuussa.

Lisäksi velkajärjestelyä hakeneet firmat ovat nyt suurempia. Niissä työskentelee noin kaksi kertaa enemmän väkeä, 77 ihmistä, kun vuotta aiemmin yrityssaneerausta hakeneissa yrityksissä oli 37 työntekijää.

Yksityishenkilöt ovat alkuvuonna jättäneet Pohjois-Karjalan käräjäoikeuteen yli 20 prosenttia enemmän velkajärjestelyhakemuksia kuin vuosi sitten. Velkajärjestelyä haki 76 ihmistä, kun hakijamäärä vuosi sitten samalla aikavälillä oli 62.

Tiedot ovat peräisin Tilastokeskuksesta.

.
.