1. yle.fi
  2. Uutiset

Kymmenen ihmistä evakuoitiin rivitalopalosta Juankoskella

Tulipalo sai alkunsa yhdestä asunnosta ja levisi talon kattorakenteisiin.

Juankoski
Pohjois-Savon pelastuslaitoksen tunnus auton ovessa
Kaikki talon asukkaat eivät olleet huomanneet paloa vielä siinä vaiheessa, kun pelastuslaitos saapui paikalle. Arkistokuva.Keijo Salokangas / Yle

Yksi ihminen loukkaantui lievästi rivitalopalossa Kuopion Juankoskella myöhään keskiviikkoiltana. Juankosken keskustassa Pappilanpellontiellä sijaitsevasta rivitalosta evakuoitiin kymmenen asukasta.

Neljä asuntoa kärsi pahoista vahingoista, yksi tulen vuoksi ja kolme sammutuksen lomassa syntyneiden vesivahinkojen takia. Kaikkiaan asuntoja oli talossa 14.

Palon havaitsi naapuririvitalon asukas, kun tuli oli jo valloillaan rivitalon yhdessä asunnossa. Kun pelastuslaitos ehti paikalle, kuumuus oli rikkonut asunnon ikkunan ja palo oli levinnyt talon kattorakenteisiin.

Pelastuslaitos tarkasti talon kaikki asunnot. Kaikki talon asukkaat eivät olleet havainneet paloa. Osa asukkaista oli vanhuksia, jotka eivät olleet itse täysin liikuntakykyisiä. Evakuoidut siirrettiin aluksi läheiseen kirkkoon, josta sosiaalipäivystys alkoi järjestellä heille tilapäismajoitusta.

Palon syttymissyytä ei yöllä vielä tiedetty. Syytä päästään selvittämään torstaina päivän valjettua.

Palosta tuli hätäkeskukseen ilmoitus illalla puoli kymmenen aikaan. Palo saatiin sammumaan kello yhden aikaan yöllä. Sammutustöissä oli yhdeksän Pohjois-Savon pelastuslaitoksen yksikköä ja 26 palomiestä.

Lue seuraavaksi