1. yle.fi
  2. Uutiset

Turun Pansiontien suurpaloon johtaneita tapahtumia selvitetään vielä pitkään – pelastuslaitoksen oma lämpökameradrone putosi sammutuksen aikana

Läheisistä asuinkerrostaloista evakuoiduille asukkaille suositellaan pysymistä poissa kotoa ainakin yhden yön ajan.

Turku
brand i åbo
Arash Matin / Yle

Pelastuslaitos kertoi torstaina, että Pansiontiellä keskiviikkona sattuneen tuhoisan tulipalon yhteydessä pudonnut kuvausdrone oli pelastuslaitoksen oma.

Lämpökamerakopteri putosi tehtäväalueelle aidatun alueen sisäpuolelle, eikä siitä aiheutunut henkilövahinkoja.

Päivystävän päällikön, Petri Nenosen mukaan putoaminen selvitetään pelastuslaitoksen sisäisessä tutkinnassa.

– Sitten kehitämme sen jälkeen toimintatapoja, jos opittavaa on. Droonin arvo on useita tuhansia euroja, mutta tarkaa arvoa en tiedä.

Jälkisammutustyöt ovat edelleen käynnissä. Nenosen mukaan sammutustyöt jatkuvat pitkälle torstai-iltaan.

– Rakennuksen reunustoissa on isolle kalustolle vain vähän tilaa. Varomme myös läheistä junarataa, joten kovin järeillä koneilla emme pysty joka osaa rakennuksesta raivaamaan. Yritämme olla aiheuttamatta ylimääräistä vahinkoa raivaustyössä, joten sammutukselle joudutaan antamaan enemmän aikaa, Nenonen sanoo.

Tilanne palopaikalla oli torstaina aamulla rauhallinen. Vielä aamulla raunioista nousi edelleen ohuesti savua.

brand i åbo
Pansiontien tulipalossa tuhoutui useiden yritysten tilat täysin ja koko rakennus kärsi mittavat vahingot.Arash Matin / Yle

– Teemme torstaina uuden tilannearvion, jonka jälkeen alamme selvittää jatkotoimia ja pääsemme pohtimaan muita seurauksia, kertoo Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Petri Nenonen.

Rakennus on suurilta osin sortunut. Romahtaneen rakennuksen sisälle on tarkoitus mennä siltä osin kuin se on mahdollista ja kun olosuhteet ovat turvalliset.

Tulipalo Turun Pansiontiellä.

Paloon johtaneita tapahtumia selvitellään Nenosen mukaan vielä useita päiviä. Hän arvioi raivaustöiden kestävän vielä ainakin torstain ajan.

Puistokatu avattiin liikenteelle torstaina aamulla, nosturinkatu on edelleen suljettuna. Turun ympäristötoimi ja pelastuslaitos seuraavat sammutusvesistä aiheutuvia ympäristövaikutuksia.

Poliisi jatkaa palon syttymissyyn tutkintaa torstaina. Poliisin mukaan syttymissyytä tai kokonaisvahinkoja on tässä vaiheessa liian aikaista arvioida ja niihin palataan kun tutkinta etenee.

Kahdesta rakennuksen lähellä olleesta kerrostalosta evakuoitiin asukkaat keskiviikkona. Pelastuslaitos purki vaaratiedotteen keskiviikon ja torstain välisenä yönä, mutta talojen asukkaille suositeltiin vielä jäämistä muualle.

Lisää aiheesta:

Yle seurasi tuhoisan palon etenemistä suorassa lähetyksessä keskiviikkona.

Turun suurpalon jälkisammutukset jatkuvat ainakin torstaiaamuun – kahden kerrostalon asukkaat evakuoitiin

Lue seuraavaksi