1. yle.fi
  2. Uutiset

Itä-Suomen poliisilaitoksen suunnitelmat täsmentyneet – kenttähenkilöstö Juankoskelta ja Suonenjoelta Kuopioon

Juankosken ja Suonenjoen poliisiasemille jäisi rikostutkijoita.

Kuopio
Poliisiauto
Iisalmen ja Kuopion välillä aiotaan aloittaa vartijapartiointikokeilu. Kuvituskuva.Kirsi Matson-Mäkelä / Yle

Itä-Suomen poliisilaitoksen johto on täsmentänyt lähivuosien henkilöstösuunnitelmiaan. Laitoksen johto on linjannut jatkovalmisteluun valikoitavat toimenpiteet.

Pohjois-Savossa kenttähenkilöstö aiotaan siirtää Juankoskelta ja Suonenjoelta Kuopioon. Juankosken ja Suonenjoen poliisiasemilla siirryttäisiin rikostutkintapainotteiseen toimintaan vuoden 2021 aikana. Näissä tehtävissä toimivien henkilöiden määrä määritellään myöhemmin erikseen.

Suonenjoen poliisiaseman lupapalveluihin ei esitetä muutoksia mutta Juankosken lupapalvelut lakkautettaisiin vuoden 2021 alusta. Asetarkastukset keskitettäisiin Pohjois-Savossa Kuopioon, Iisalmeen ja Varkauteen viimeistään vuoden 2022 alussa.

Iisalmen ja Kuopion välillä aiotaan aloittaa vartijapartiokokeilu, josta on saatu hyviä kokemuksia Joensuusta ja Nurmeksesta. Vartijapartiossa poliisivankilan vartijat hoitavat osan vapautensa menettäneiden kuljetuksista, jolloin poliisipartioilla ei kulu aikaa heidän kuljettamiseensa.

Poliisilaitoksen johdon tekemät linjaukset perustuvat poliisilaitoksen strategiatyöryhmän vuosien 2021 - 2022 toimintaohjelmaan.

Lue seuraavaksi