1. yle.fi
  2. Uutiset

THL: Koronatartuntojen kasvu taittunut ainakin hetkeksi – Jyväskylässä todettu yhdeksän uutta tartuntaa

Koko maan uusien tartuntojen lukumäärä oli torstaina 184. Suurinta tartuntojen kasvu on ollut Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä.

koronavirus
THL:n kyltti Mannerheimintiellä Helsingissä.
THL korostaa, että yhden viikon perusteella ei voi tehdä johtopäätöksiä epidemian kehityksestä pidemmällä aikavälillä.Tiina Jutila / Yle

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan koronatartuntojen määrän kasvu Suomessa näyttää viimeksi kuluneen viikon aikana loiventuneen. Valtakunnallisesti myös positiivisten näytteiden osuus testeissä on vähentynyt.

Sosiaali ja terveysministeriön strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki arvioi torstaina sosiaali- ja terveysministeriön tiedotustilaisuudessa, että eri aluilla käyttöön otetut rajoitustoimenpiteet ovat osoittautuneet toimiviksi.

THL kuitenkin korostaa, että viikon ajanjakson perusteella ei voi tehdä johtopäätöksiä epidemian kehityksestä pidemmällä aikavälillä.

Keski-Suomessa THL on torstaina kirjannut yhdeksän koronatartuntaa Jyväskylässä ja kaksi Äänekoskella. THL:n luokituksessa Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alue on yhä epidemian perustasolla, eli tilanne on melko rauhallinen. Paikallinen vaihtelu epidemian leviämisessä sairaanhoitopiirin sisällä on kuitenkin suurta.

Koko maan uusien tartuntojen lukumäärä on 184. Suurinta tartuntojen kasvu on ollut Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä, jossa on todettu 102 uutta koronavirustartuntaa.

Sairaalahoidossa koronan takia oli keskiviikon tietojen perusteella 58 potilasta, joista seitsemän tehohoidossa.

Lue seuraavaksi