Hyppää sisältöön

Kruunupyy etsii Seljesin parillekymmenelle huvilatontille yhtä suurta ostajaa

Kunta aikoo odottaa sopivaa ostajaa ainakin kevääseen.

Kuvassa maisemaa Alavetelin Seljesistä. Kuva: Yle/Oskar Koivumäki

Kruunupyyn kunta elättelee toiveita, että Seljesin huvilatonteille löytyisi yksi ostaja.

Kruunupyy kaavoitti Alaveteliin luonnonkauniille alueelle reilut parikymmentä mökkitonttia kaksi vuotta sitten. Noin reilun 1 500 neliön tontteja on jäljellä vielä 17.

Valtaosa eli 12 tonttia on kunnan omistuksessa ja viisi puhelinyhtiö Telefooni Investin hallussa. Tähän mennessä kaupaksi tonteista on mennyt neljä.

Nyt kunta toivoo, että joku yrittäjä innostuisi ostamaan alueella sijaitsevan, kunnan omistaman ravintolarakennuksen sekä jäljellä olevat tontit.

– Kesällä yksi iso firma osoitti pientä kiinnostusta, mutta se ei edennyt pidemmälle. Ostajaa voidaan odotella ainakin keväälle. Sen jälkeen tontit laitetaan myyntiin kunnan nettisivuille tai kiinteistönvälittäjän kautta, arvelee kunnan kaavoittaja Dan Stenlund.

Alueen 80-luvulla rakennetussa päärakennuksessa on noin 200 neliötä. Lisäksi vieressä on kaksi parinkymmenen neliön lisärakennusta.

Alueella sijaitseva uimaranta ja noin 5 hehtaarin viheralue on vielä yleisessä käytössä.

Seljes on elänyt viimeiset kaksi vuotta enimmäkseen hiljaiseloa leirintäalueen lopettamisen jälkeen. Seljesissä toimi aina loppukesään 2018 asti lomakylä. Leirintäaluetta pyöritti yrittäjä.