Keittiömestari ja ravintoloitsija Jyrki Sukula arvioi, että koronapandemian jäljet näkyvät vielä pitkään suomalaisella ravintola-alalla.
– Vaikutukset ovat yllättävän pitkät. Tätä juostaan kiinni vielä monta vuotta.
Sukula on osaomistajana Financier Groupissa, joka omistaa Espa-, Savoy- ja Palace-ravintolan Helsingissä.
– Ensi vuoden tammi-maaliskuu tulee olemaan kylmää kyytiä meille kaikille. Se on hiljaisin aika toimialalla. Nyt lähdemme vahvasti takamatkalta, ja se kysyy joustoja esimerkiksi vuokranantajilta.
Hallitus neuvotteli perjantaina seitsemännestä lisäbudjetista, jossa akuutteihin koronamenoihin ohjataan lisää rahaa.
"Menkää ravintoloihin, mutta olkaa varovaisia"
Ravintoloihin kohdistuvia rajoituksia tarkennettiin tämän viikon tiistaina.
Ravintolat jaetaan marraskuun alusta alkaen kahteen ryhmään sen perusteella, mikä niiden pääasiallinen tarkoitus on. Alkoholiin keskittyviin ravintoloihin sovelletaan marraskuun alusta tiukempia rajoituksia kuin ruokapaikkoihin.
– Olen huolissani siitä, että uutisissa toitotetaan joka päivä ihmisille, että älkää menkö mihinkään. Älkää menkö ravintoloihin.
Jyrki Sukulan mielestä pitäisi luottaa enemmän ihmisten arvostelukykyyn.
– Ravintolaan voi mennä, mutta olkaa varovaisia.
Lue myös:
Aiheesta voi keskustella lauantaihin 24.10. klo 23 saakka.