1. yle.fi
  2. Uutiset

Keittiömestari ja yrittäjä Jyrki Sukula on huolissaan, kun ihmisiä kehotetaan pysymään poissa ravintoloista koronan takia

Hallitus päätti ohjata lisää rahaa koronamenoihin. Sukulan mielestä ravintoloihin voi mennä, jos on varovainen.

ravintolat
Keittiömestari Jyrki Sukula
Keittiömestari Jyrki Sukula sanoo, että ravintola-ala kärsi ennen koronaa työvoimapulasta. Petri Niemi/Yle

Keittiömestari ja ravintoloitsija Jyrki Sukula arvioi, että koronapandemian jäljet näkyvät vielä pitkään suomalaisella ravintola-alalla.

– Vaikutukset ovat yllättävän pitkät. Tätä juostaan kiinni vielä monta vuotta.

Sukula on osaomistajana Financier Groupissa, joka omistaa Espa-, Savoy- ja Palace-ravintolan Helsingissä.

– Ensi vuoden tammi-maaliskuu tulee olemaan kylmää kyytiä meille kaikille. Se on hiljaisin aika toimialalla. Nyt lähdemme vahvasti takamatkalta, ja se kysyy joustoja esimerkiksi vuokranantajilta.

Hallitus neuvotteli perjantaina seitsemännestä lisäbudjetista, jossa akuutteihin koronamenoihin ohjataan lisää rahaa.

Keittömestari ja yrittäjä Jyrki Sukula arvioi, että koronaepidemian vaikutukset tuntuvat pitkään ravintola-alalla.
Kuvassa tarjoilija työskentelee ravintola Vltavassa lokakuussa 2020.
Matkailu- ja ravintolala arvioi syyskuussa, että rajoitukset veivät korona-ajaksi ravintoloista ja yökerhoista 20 000 työpaikkaa. Silja Viitala / Yle

"Menkää ravintoloihin, mutta olkaa varovaisia"

Ravintoloihin kohdistuvia rajoituksia tarkennettiin tämän viikon tiistaina.

Ravintolat jaetaan marraskuun alusta alkaen kahteen ryhmään sen perusteella, mikä niiden pääasiallinen tarkoitus on. Alkoholiin keskittyviin ravintoloihin sovelletaan marraskuun alusta tiukempia rajoituksia kuin ruokapaikkoihin.

– Olen huolissani siitä, että uutisissa toitotetaan joka päivä ihmisille, että älkää menkö mihinkään. Älkää menkö ravintoloihin.

Jyrki Sukulan mielestä pitäisi luottaa enemmän ihmisten arvostelukykyyn.

– Ravintolaan voi mennä, mutta olkaa varovaisia.

Lue myös:

Ravintoloitsija: “Ruokaravintolat ja yökerhot pitää erottaa toisistaan” – perustuslakivaliokunnan puuttuminen ravintoloiden aukiolorajoituksiin saa kiitosta

EK perää 750 miljoonan euron hintaista arvonlisäveron alennusta palvelualojen tueksi

Aiheesta voi keskustella lauantaihin 24.10. klo 23 saakka.

Lue seuraavaksi