Hyppää sisältöön

Ammattikorkeakoulun pääsykokeisiin osallistuu ensi viikolla 850 hakijaa Jyväskylässä, JAMK tarjoaa kasvomaskit kaikille

JAMK jakaa hakijat valintakoetiloissa pienryhmiin, ja lähikontakteja pyritään välttämään monin tavoin.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun tiloissa syksyn AMK-hakuun osallistuu noin 850 hakijaa. Kuva: Esko Pulliainen / Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Ammattikorkeakoulut järjestävät yhteisen AMK-valintakokeen ensi viikolla. Jyväskylän ammattikorkeakoulun JAMKin pääsykoepäivät ovat 27. ja 28. lokakuuta.

JAMK on kutsunut Rajakadun pääkampukselle noin 850 hakijaa. Oppilaitos on varautunut suuren hakijajoukon saapumiseen THL:n ja ammattikorkeakoulujen rehtorineuvoston Arene ry:n ohjeiden mukaan.

Turvaväleistä huolehditaan siten, että hakijat jaetaan pienempiin ryhmiin. JAMKin pääkampuksella on käytössä yhteensä 25 valintakoetilaa, ja tilaan otetaan enintään kymmenen hakijaa kerrallaan.

Molempina valintakoepäivinä on kaksi koetilaisuutta, yksi aamulla ja toinen iltapäivällä.

JAMK tarjoaa kaikille hakijoille kasvomaskin, ja oppilaitos pyytää ihmisiä myös itse huolehtimaan turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta. Sisäänkäyntien ja koetilojen yhteyteen on sijoitettu käsidesipisteitä.

JAMK muistuttaa, että valintakokeeseen ei pidä osallistua sairaana tai edes vähäoireisena.

Oppilaitos pyrkii välttämään jonojen muodostumista ja tarpeetonta kulkemista kampuksen sitätiloissa siten, että osallistujat kulkevat valintakoetiloihin erikseen määriteltyjen ulko-ovien kautta. Ovet ovat auki rajoitetusti, ne avataan tuntia ennen kunkin valintakoetilaisuuden alkua.

Ammattikorkeakoulun syksyn haku koskee tammikuussa alkavia opintoja.