Rovaniemellä kuusi uutta koronatartuntaa – liittyvät jääkiekkojoukkueiden ketjuun

Suurin osa uusista tartunnoista on todettu karanteenissa olevilla henkilöillä.

Ensimmäinen Rovaniemen Kiekon juniorijoukkueessa todettu tartunta vei yli 60 ihmistä karanteeniin. Kuva: Silja Viitala / Yle

Rovaniemellä on todettu taas uusia koronavirustartuntoja. Torstaina uusia tartuntoja varmistui kuusi.

– Tartunnat liittyvät jääkiekkoseura Rovaniemen Kiekon tartuntaketjuun, infektioylilääkäri Markku Broas Lapin sairaanhoitopiiristä sanoo.

Hänen mukaan suurin osa uusista tartunnoista on todettu karanteenissa olevilla henkilöillä. He eivät käyneet keskiviikkona jääkiekkojoukkueiden massatesteissä. Rovaniemen Kiekkoon liittyvässä tartuntaketjussa on todettu nyt 15 tartuntaa. Ketjun ensimmäinen tartunta löytyi RoKin U-15 -joukkueen toimihenkilöltä, joka oli saanut sen pelimatkalla Vaasasta. Tartunnan myötä yli 60 ihmistä määrättiin karanteeniin.

Rovaniemen Kiekon joukkueiden ihmisiä yli sata testattiin keskiviikkona. Broas kertoo, että perjantaiaamuun mennessä 60 prosenttia testituloksista on saatu ja ne kaikki ovat olleet negatiivisia eli koronatartuntoja ei ole ainakaan vielä löytynyt.

Lapissa on todettu tähän mennessä 353 koronatartuntaa. Näistä 179 on Lapin sairaanhoitopiirin alueella ja 174 Länsi-Pohjan alueella.

Lue uusimmat tiedot Lapin koronatilanteesta tästä artikkelista.