1. yle.fi
  2. Uutiset

Yle Keski-Suomen ja Yle Etelä-Savon uusi päällikkö Minna Salomäenpää pitää läsnäoloa alueella tärkeänä

Salomäenpää kertoo olevansa henkeen ja vereen uutisihminen.

Keski-Suomi
Minna Salomäenpää.
Minna Salomäenpää on valittu Yle Keski-Suomen ja Yle Etelä-Savon uudeksi päälliköksi.Yle

Yle Keski-Suomen sekä Yle Etelä-Savon uudeksi päälliköksi on nimitetty Minna Salomäenpää. 41-vuotias Salomäenpää aloittaa molempien toimitusten päällikkönä 1. marraskuuta.

– On mielenkiintoinen haaste päästä työskentelemään toimituksiin, joissa on kehitetty verkon, radion ja television tekemistä hienosti viime vuosina. Päällikön tehtävä on itselle uusi. Nöyränä sekä intoa puhkuen otan sen vastaan, kertoo Minna Salomäenpää.

Toijalasta kotoisin olevalle ja pitkään Vaasassa asuneelle Salomäenpäälle Keski-Suomi ja Etelä-Savo ovat alueena uusia.

– Jonkun verran Jyväskylä on tuttu, mutta pitää alkaa ottamaan aluetta haltuun ja opiskelemaan. Onneksi minulla on toimituksissa parhaat asiantuntijat apuna.

Maakunnissa on aina omat erityispiirteensä, ja molemmista maakunnista löytyy mielenkiintoisia ihmisiä ja tarinoita.

– Mun mielestä on tärkeää, että ollaan lähellä ihmisiä ja kerrotaan ihmisille merkityksellisistä asioista. Alueellisen uutisoinnin tärkeys on entisestään korostunut korona-aikana, pohtii Minna Salomäenpää.

Hän pitää itseään henkeen ja vereen uutisihmisenä ja haluaa, että toimitukset ovat ykkösinä alueellisessa uutisoinnissa.

– Mutta meidän täytyy kertoa myös siitä mistä ihmiset puhuvat ja mikä ihmisiä kiinnostaa. Meidän pitää olla merkityksellisiä, niin kovissa kuin arkisemmissakin aiheissa.

Toiminta useamman paikkakunnan välillä on Salomäenpäälle entuudestaan tuttua. Onhan Pohjanmaalla toimitukset Vaasassa, Seinäjoella ja Kokkolassa.

– Liikkuminen on tuttua ja kun koronatilanne tästä hellittää niin alueellinen läsnäolo on entistä tärkeämpää.

Hän siirtyy päälliköksi Yle Pohjanmaan suunnittelevan tuottajan tehtävistä. Minna Salomäenpää on koulutukseltaan VTM ja KTM, hän on aloittanut työuransa Ylellä 2000-luvun alussa toimittajana.

– Muutan Jyväskylään todennäköisesti vuoden alussa ja perhe tulee perässä ensi kesänä, kertoo tuore aluepäällikkö.

Yle Keski-Suomella ja Etelä-Savolla on toimitukset Jyväskylässä, Mikkelissä ja Savonlinnassa. Alueen päällikkö vastaa alueensa henkilöstöstä, taloudesta, strategian toteuttamisesta sekä journalismin ja toiminnan kehittämisestä.

Lue seuraavaksi