1. yle.fi
  2. Uutiset

THL: Seitsemän uutta koronatartuntaa Jyväskylässä – 58 päiväkotilasta ja 11 työntekijää karanteeniin

Koko maassa uusia tartuntoja on perjantaina kirjattu 219.  Uusia kuolemantapauksia ei ole tullut.

koronavirus
THL:n kyltti Mannerheimintiellä Helsingissä.
Uusia laboratoriossa varmistettuja koronatartuntoja on Suomessa ilmennyt kahden viime viikon tarkastelujaksolla 48,2 sataatuhatta asukasta kohti. Tiina Jutila / Yle

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on viimeksi kuluneen vuorokauden aikana kirjannut koko Keski-Suomessa seitsemän uutta laboratoriossa todettua koronatartunnan. Tapaukset ovat kaikki Jyväskylästä.

Jyväskylän kaupunki kertoi lauantaina asetaneensa karanteeniin 28 Kuokkalan päiväkotilasta ja 30 Polttolinjan esikoululaista sekä näiden yhteensä 11 työntekijää karanteenin mahdollisen korona-altistuksen takia. Lapset voivat palata päiväkotiin ja esikouluun 2. marraskuuta, mikäli ovat terveitä.

Koko maassa uusia tartuntoja on kirjattu 219. Myönteistä on, että taudin ilmaantuvuusluku Suomessa on laskenut hiukan torstaista ja on nyt 48,2 sataatuhatta asukasta kohti 14 vuorokauden tarkastelujaksolla. Uusia kuolemantapauksia ei ole perjantaina tullut tietoon.

Jyväskylän kaupunki antoi uusia suosituksia koronataudin leviämisen ehkäisemiseksi viimeksi viikko sitten. Lokakuun loppuun saakka suositus on, että yli 20 hengen yksityistilaisuuksia, kuten syntymäpäiväjuhlia ja illanviettoja, ei järjestettäisi lainkaan.

Samoin yleisötilaisuuksien osanottajamäärän suositellaan olevan sisätiloissa puolet normaalista paikkamäärästä.

Laaja julkisia tiloja koskeva kasvomaskisuositus on ollut voimassa syyskuusta saakka, ja se on tällä haavaa voimassa ainakin lokakuun loppuun.

Lue tästä uusimmat tiedot Keski-Suomen koronatilanteesta.

Lue seuraavaksi