1. yle.fi
  2. Uutiset

Koronatartuntojen määrä kasvaa Oulussa – urheiluseurojen kanssa halutaan nyt keskustella, miten turvallisuutta parannetaan

Suurimmat altistumisryhmät ovat nuorten urheiluharrastuksissa syntyneet altistumiset.

koronavirus
Juniorijääkiekko, kuvituskuva
Ryhmäurheilussa on tullut nyt altistumisia Oulussa. Kuvituskuva.Marko Väänänen/Yle

Oulussa on todettu lisää koronatartuntoja. THL:n perjantaina julkaisemien tietojen mukaan eilisen jälkeen on todettu 16 uutta tartuntaa. Kaikkiaan kuluneen viikon aikana tartuntoja on yli 40. Oulun yliopistollisen sairaalan johtajaylilääkäri Juha Korpelaisen mukaan muutos on kova aiempiin viikkoihin.

Altistuneita on useita satoja ja heidät on pääsääntöisesti tavoitettu. Myös tartuntaketjut ovat pääosin hyvin selvillä.

Suurimmat ryhmät ovat nuorten ryhmäurheiluharrastuksissa syntyneet altistumiset, sekä perheensisäiset tartunnat.

Korpelainen kertoo, että urheiluseurojen kanssa on tavoitteena nyt keskustella tilanteesta ja pohtia keinoja, joilla taudin eteneminen liikunnan parissa ehkäistäisiin niin, että nuorten harrastustoiminta pystyisi jatkumaan.

– Tulemme käymään keskustelua yhteistyössä alueen urheiluseurojen kanssa, miten turvallisuutta voitaisiin parantaa ja tartuntoja tulevaisuudessa ehkäistä.

Altistuneiden tavoittelu jatkuu koko ajan, ja töitä tehdään lisäväen avulla myös viikonloppuna.

Oulussa on kuluneen viikon aikana tehty yli 2000 koronatestiä. Oulun terveysjohtaja Jorma Mäkitalo kertoo, että testauskapasiteettia pystytään nopeastikin nostamaan elokuun alun huippuviikkojen lukemiin, noin 3500 testiin viikossa.

Epidemia on maakunnassa toistaiseksi perustasolla ja hallinnassa. Uusille alueellisille suosituksille tai rajoituksille ei ole tällä hetkellä tarvetta.

Tarvittaessa kaupungilla on valmius täydentää näytteenottoa yksityisten toimijoiden mukaantulolla.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi