1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. etäopetus

Turun yliopisto jatkaa etäopetusta vielä kevätlukukaudella

Turun yliopisto päätti jo viime keväänä siirtyä etäopetukseen koronapandemian takia ja jatkoi etäopetusta syyslukukaudella.

etäopetus
Turun yliopiston pääkirjasto
Arkistokuva Turun yliopiston kirjastosta. Kirjasto on ollut auki erikoisjärjestelyin opiskelijoille.Minna Rosvall / Yle

Turun yliopisto jatkaa etäopetusta ensi kevätlukukaudella. Yliopisto perustelee etäopetuksen jatkumista turvallisuudella koronapandemian jatkuessa.

Yliopiston mukaan pienryhmäopetuksessa ja ohjaustilanteissa lähiopetusta voidaan kuitenkin toteuttaa yhdistelmämallilla.

– Opetusjärjestelyistä linjataan nyt koko kevään osalta, koska opiskeluun ja opetukseen halutaan taata mahdollisimman paljon suunnitelmallisuutta ja ennakoitavuutta. Viime keväänä jouduttiin tekemään päätös etäopetukseen siirtymisestä, samoin kuin etäopetusjärjestelyt, hyvin lyhyellä varoitusajalla. Tällä varhaisella ohjeistuksella pyrimme välttämään nyt vastaavan, Turun yliopiston rehtori Jukka Kola sanoo tiedotteessa.

Yliopisto seuraa tarkasti koronatilanteen kehittymistä. Ohjeistusta voidaan tarkentaa kulloisenkin tilanteen vaatimalla tavalla.

Turun yliopisto järjestää välttämättömät lähiopetukset kampusalueella. Näitä ovat muun muassa laboratorio- ja kenttäopetus sekä eri tavoin toteutetut pienryhmäopetus- ja ohjaustilanteet. Näissä tilanteissa toteutetaan yliopiston mukaan suojajärjestelyjä, jotka tarkoittavat muun muassa turvavälejä ja kasvosuojuksien käyttöä.

Yliopiston mukaan tiedekunnat ja erillislaitokset määrittelevät itse, mikä katsotaan välttämättömäksi lähiopetukseksi.

Lue seuraavaksi