1. yle.fi
  2. Uutiset

Metsähallitus ratkoo kansallispuistojen parkkiongelmia

Ongelmia pysäköinnissä on niin Tammelan Torronsuolla kuin Liesjärvellä.

kansallispuistot
Sumuinen ja hämyisä metsämaisema
Torronsuon luonto houkuttaa ja koukuttaa, mutta autot eivät mahdu. Minna Ranta

Metsähallituksen Luontopalvelut yrittää ratkoa kansallispuistojen pysäköintiongelmia. Mietinnässä on myös Tammelan Torronsuon parkkipulma, sanoo luonnonsuojelupäällikkö Jouni Penttinen. Metsähallitus selvittää jo, onko maanhankinnoille edellytyksiä.

Torronsuon ainoa pysäköintialue Kiljamossa on etenkin viikonloppuisin ollut erittäin ruuhkainen, ja kun ihmiset eivät ole saaneet autojaan mahtumaan parkkipaikalle, he ovat jättäneet niitä mutkaisen Forssa-Somerotien varteen osittain ajoväylille. Metsähallitus on jo suositellut, että ihmiset retkeilisivät arkisin.

Torronsuon pysäköintiongelmaan ei ole yksiselitteistä ratkaisua.

– Torronsuo on yksi kohteista, joiden kohdalla on mietitty, miten asia voitaisiin ratkaista. Yleinen tilanne on, ettei helppoa pikaratkaisua ole useinkaan löydettävissä. Se vaatii pidempää suunnittelua.

– Kansallispuistot ovat kuitenkin luonnonsuojelutarkoituksiin varattuja alueita, eikä niissä voida ihan noin vain laajentaa parkkipaikkoja. Ratkaisuja etsitään koko ajan niin Torronsuolla kuin muuallakin, kertoo Jouni Penttinen.

Kanteluksentiellä pitkiä autojonoja

Luonnonsuojelupäällikkö Jouni Penttilnen muistuttaa, että maanhankinnoille pitää saada ympäristöministeriön suostumus.

Kansallispuistokävijöiden autoista on tullut pulmia myös Tammelan Liesjärven kansallispuiston liepeillä. Vanhan metsäkoulun ohi kulkevalle Kanteluksentielle on aika ajoin muodostunut sadan metrin parkkijonoja, kun kansallispuistoon on ajettu metsäkoulun puolelta.

Liesjärven kansallispuistossa on kävijöitä varten rakennettu kakkostien varteen suuri opastettu pysäköintipaikka.

Lue seuraavaksi