1. yle.fi
  2. Uutiset

Riihimäellä lukion ensimmäinen vuosikurssi palaa lähiopetukseen – kaupungin etätyösuositus jatkuu vuoden loppuun

Lukion toinen ja kolmas vuosikurssi jatkavat etäopetuksessa

lukio
Atte Ahokkaan etäopiskelupiste.
Riihimäen lukion kaikki vuosikurssit ovat olleet etäopetuksessa 8. lokakuuta alkaen. Kuvituskuva.Atte Ahokas

Riihimäen lukion ensimmäinen vuosikurssi palaa lähiopetukseen maanantaina 26. lokakuuta. Sen sijaan toinen ja kolmas vuosikurssi jatkavat etäopetuksessa.

Ensimmäinen vuosikurssi palaa lähiopetukseen, koska lukiossa alkaa parhaillaan uusi jakso ja sen myötä monella opiskelijalla useampi uusi aine.

– Porrastetulla pienryhmäopetuksella halutaan taata ensimmäisen vuosikurssin oppilaille mahdollisimman hyvä pohja lukio-opintoihin ja alkaviin oppiaineisiin sekä oppilaiden yksilölliseen tuntemukseen ja ohjaukseen, kertoo Riihimäen sivistysjohtaja Jarkko Niiranen kaupungin tiedotteessa.

Lähiopetuksessa huomioidaan turvavälit, käsihygienia ja maskisuositus. Järjestely on voimassa toistaiseksi ja tilannetta arvioidaan viikoittain epidemiatilanteen perusteella.

Kaupunki suosittelee ammatillisille oppilaitoksille sekä muille toisen asteen oppilaitoksille porrastettua pienryhmäopetusta, jos opiskelijan oppiminen perustuu lähiopetukseen eikä sitä ole siirrettävissä etäopiskeluksi.

Riihimäki jatkaa myös kaupugin työntekijöiden etätyösuositusta. Etätyösuositus on voimassa 31. joulukuuta asti. Myös etäkokouskäytäntöjä jatketaan. Etätöitä suositellaan myös laajemmin kaikkiin niihin työtetehtäviin, joissa sen tekeminen on mahdollista.

Lue seuraavaksi