Kirjamessujen siirtyminen verkkoon tökki – ohjelmajohtaja: "Harmillinen kupru"

Helsingin kirjamessuille kirjautumisessa oli eilen teknisiä ongelmia.

Kirjailijahaastatteluja seurataan tänä vuonna koronapandemian takia Internetin välityksellä. Kuva: Mikko Koski / YLE

Helsingin kirjamessu (siirryt toiseen palveluun)t järjestetään tänä vuonna koronatilanteen takia poikkeuksellisesti verkkotapahtumana.

Ohjelmatarjontaa kuten kirjailijahaastatteluja ei pääse seuraamaan paikan päälle. Verkko-ohjelmaa varten on ostettava lippu ja aktivoitava se linkin kautta.

Torstaina alkanut tapahtuma ei sujunut täysin ilman teknisiä vaikeuksia. Osa lipun ostaneista ei päässyt kirjautumaan järjestelmään.

– Meillä oli aamulla teknisiä haasteita kirjautumissivun kanssa, mikä tarkoittí sitä, että ihmisten oli vaikea rekisteröityä tapahtumaan, Helsingin kirjamessujen ohjelmajohtaja Ronja Salmi kertoo.

Siitä johtuen Kirjamessujen ohjelmaa saattoi poikkeuksellisesti seurata suoraan verkkosivulta ilman kirjautumista ja ilmaiseksi.

– Ongelma hämmensi asiakkaita hetkellisesti, mutta saimme nopeasti nettisivulle viestin häiriöstä, Salmi sanoo.

Kirjamessut tiedotti ongelmista myös twitterissä.

Kirjautumissivun vika korjaantui torstain aikana. Perjantaina ongelmia ei ole ollut.

– Tänään kaikki on toiminut normaalisti. Se oli harmillinen kupru tapahtuman ensimmäisenä päivänä.

Kirjautumisongelmista syntyi keskustelua sosiaalisessa mediassa. Lipun hankkineet kirjallisuuden ystävät kommentoivat ilmenneitä hankaluuksia.

– Varmasti jokainen on tänä vuonna huomannut, että etäasioiden järjestäminen voi tuoda mukaanaan yllättäviä tilanteita, ohjelmajohtaja Ronja Salmi toteaa.

Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtuma alkoi torstaina ja kestää sunnuntai-iltaan. Ensimmäisenä päivänä Kirjamessuilla oli yli 17 000 yksittäistä kävijää.

Järjestäjät muistuttavat, että jokainen kokoaikalipun ostanut voi katsoa ohjelmaa vielä tapahtuman jälkeenkin, aina 8.11. saakka.

Helsingin kirjamessut on järjestetty jo 19 kertaa.