1. yle.fi
  2. Uutiset

Oulussa palattiin syyslomilta synkkenevään koronatilanteeseen – selvitimme, miten kymmenet uudet tartunnat vaikuttavat kouluarkeen, katso video

Oulussa on todettu viikon aikana yli 70 koronatartuntaa ja satoja on altistunut.

koronavirus
Näin pahentunut koronatilanne vaikuttaa Oulun kouluissa syysloman jälkeen
Näin pahentunut koronatilanne vaikuttaa Oulun kouluissa syysloman jälkeen

Oulussa palataan tänään maanantaina syyslomalta huonontuneeseen koronatilanteeseen. Kaupungissa on viime viikon aikana todettu yli 70 koronatartuntaa. Altistuneita on satoja.

Vaikuttaako muuttunut tilanne koululaisten arkeen? Tähän kysymykseen vastasivat kaupungin sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä ja Myllytullin koulun apulaisjohtaja Erkki Tuomiaho suorassa lähetyksessä.

Koululaisille ei ole ainakaan toistaiseksi valmisteltu tiukennettuja koronaohjeistuksia. Jos tartunnat lisääntyvät rajusti, käyttöön saatetaan ottaa maskisuositus ja etäopetus osalle oppilaista.

Myllytullin koulussa on ollut koko syksyn ajan poikkeusjärjestelyjä päivittäisten aikataulujen suhteen. Oppilaat voivat olla parin tunnin ajan oppitunnilla ja vasta sen jälkeen pidemmällä tauolla. Ulkovälinetunteja vietetään läheisessä Ainolanpuistossa, missä etäisyydet on helpompi pitää. Myös ruokalassa on aiempaa vähemmän istumapaikkoja, ja koululaiset syövät porrastetusti.

Kaupungin sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilän mukaan koulujen itsenäisyyspäivän juhlat ja joulujuhlat jäänevät tänä vuonna väliin.

Viime viikolla Suomen suurimmassa koulussa, Ritaharjun yläkoulussa, kolme luokkaa ja joitakin opettajia asetettiin koronatartunnan vuoksi karanteeniin. Oppilaat ja opettajat olivat altistuneet jo lomaa edeltävällä viikolla, joten he pääsevät palaamaan tänään kouluun normaalisti.

Oulun korona-altistukset ovat pääosin peräisin nuorten ryhmäurheiluharrastuksista. Nyt kaupungissa ryhdytäänkin pohtimaan keinoja (siirryt toiseen palveluun), joilla tartuntojen eteneminen liikunnan parissa saataisiin estettyä. Tavoitteena on, että harrastustoiminta saisi jatkua.

Keskustelu on auki tiistaihin kello 23:een asti.

Lue seuraavaksi