1. yle.fi
  2. Uutiset

Kaupunginjohtajan esitys: Hämeenlinna korottamassa veroprosenttiaan 0,25 prosenttiyksikköä

Kiinteistöveroihin ei nyt kaavailla muutoksia.

Hämeenlinna
Hämeenlinnan tori ja raatihuone.
Talousongelmista kärsivä kaupunki arvioi keräävänsä korotuksella kassaansa ensi vuonna lisää rahaa noin 2,7 miljoonaa euroa.Dani Branthin / Yle

Hämeenlinna on korottamassa tuloveroprosenttiaan ensi vuodelle.

Kaupunginjohtaja Timo Kenakkala ehdottaa maanantaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle, että veroprosentti nousisi 0,25 prosenttiyksikköä. Veroprosentti olisi ensi vuonna siis 21,25.

Talousongelmista kärsivä kaupunki arvioi keräävänsä korotuksella kassaansa ensi vuonna lisää rahaa noin 2,7 miljoonaa euroa. Kaikkiaan Hämeenlinnan kaupungin ennusteessa tämän vuoden kunnallisverotuotoksi on arvioitu 250,1 miljoonaa euroa. Vuoden 2021 kertymäksi on arvioitu 255,3 miljoonaa euroa.

Kiinteistöveroihin ei sen sijaan esitetä muutoksia. Nykyisin kiinteistöveroprosentit vaihtelevat nollasta 3,30 prosenttiin.

Hämeenlinnassa yleinen kiinteistöveroprosentti on 1,35, vakituisen asumisen 0,60, vapaa-ajan asuntojen 1,40, voimalaitosten 1,50 ja rakentamattomien rakennuspaikkojen 3,30. Yleishyödyllisessä käytössä olevista rakennuksista ja maapohjista ei makseta lainkaan veroa.

Veroprosenteista päättää lopulta kaupunginvaltuusto marraskuussa.

Lue seuraavaksi