Jalkapallon ykkösen kärkipaikkaa pitävällä AC Oululla vielä kaksi peliä jäljellä – jännitettävää kauden loppuun saakka

Veikkausliigan nousu on oululaisjoukkueella houkuttavan lähellä.

AC Oulun kauden viimeinen kotipeli pelataan Raatissa lauantaina. Kuvituskuva. Kuva: Jarkko Heikkinen / Yle

Jalkapallon ykkösessä pelaava AC Oulu lähtee kutkuttavista asetelmista kauden viimeisiin peleihin.

Oululaisjoukkue on sarjataulukon ykkösenä kolmen pisteen erolla seuraaviin. KTP ja FF Jaro ovat tasapistein AC Oulun perässä.

Pelejä on jäljellä kaksi. AC Oulun kauden viimeinen kotiottelu oli tarkoitus pelata lauantaina Raatissa Mikkelin palloilijoita vastaan. Vastustajajoukkue on kuitenkin saattanut altistua koronavirukselle ja otteluita joudutaan siirtämään. Viimeisellä kierroksella kohtaavat myös KTP ja FF Jaro. Ottelu tekee sarjataulukon kolmen kärjen pistekamppailusta erittäin mielenkiintoista.

Veikkausliigan nousu on houkuttavan lähellä, mutta AC Oulun toimitusjohtaja Juho Meriläinen asettelee sanojaan varovaisesti. Hän muistuttaa, että paineita ei pidä ottaa, vaan joukkuetta kehitetään ja menestystä rakennetaan pitkäjänteisesti

– Kausi on ollut urheilullisesti hyvä. Toivottavasti nämä kaksi peliä pystytään nyt klaaraamaan ja hoitamaan homma kotiin. Seuralla ei kuitenkaan ole mitään paniikkia tai painetta, jos nousu ei tapahdu.

Meriläinen toteaa, että seuraa on useamman vuoden ajan johdettu niin sanotusti isoa kuvaa silmällä pitäen. Se tarkoittaa sitä, että pelkästään urheilulliseen menestykseen nojaava toiminta ei kovin pitkälle kanna. Muidenkin osa-alueiden, kuten talouden pitää olla kunnossa.

– Menestys on lopputuote kaikesta hyvästä työstä.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

24.10. klo 09.09 Lisätty tieto ja linkki MP:n mahdollisesta altistumisesta koronavirukselle.