"Vähän on rauhallisempi tilanne kuin pääkaupunkiseudulla, mutta perässä tullaan", sanoo Porvoon tartuntatautilääkäri – Korona leviää nyt myös Itä- ja Länsi-Uudellamaalla

Kaupunkikohtaisia rajoituksia ei kuitenkaan ole vielä suunnitteilla

Porvoossa koronatartuntojen määrä on kaksinkertaistunut aiemmista viikoista. Kuva: Elena Noeva

Koronatapausten määrä kasvaa nyt kiihtyvään tahtiin myös Itä- ja Länsi-Uudellamaalla.

Esimerkiksi Porvoossa koronatartuntoja oli viime viikolla 15. Määrä on kaksinkertainen edellisviikkoon verrattuna.

Perjantaina Porvoo tiedotti koronavirustartunnasta Kvarnbackens skolassa. Tartunnan saaneen läheisten lisäksi altistuneita on noin 35 koulun oppilasta ja kahdeksan henkilökunnan jäsentä.

Vapaa-ajalla tartunnalle on altistunut myös porvoolaisen urheiluseuran joukkue, jossa on noin 15 jäsentä.

Porvoon kaupungin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Jeff Westerlund kertoo, että HUSin ohjeistusta seurataan tarkasti, mutta mitään kaupunkikohtaisia rajoituksia ei vielä ole suunnitteilla. Hänen mukaansa mahdollisista lisätoimenpiteistä päätetään yhtenäisinä alueina HUSissa tai erillisemmin Itä-Uudellamaalla.

– Porvoo ei sinänsä ole mitenkään erityistilanteessa. Samalla viivalla ovat Loviisa ja Sipoo. Meillä on vähän rauhallisempaa koronan suhteen kuin pääkaupunkiseudulla, mutta perässä tullaan, Westerlund arvioi.

Hänen mukaansa altistuneiden kartoitus on sujunut hyvin yhteistyössä koulujen, työnantajien ja seurojen kanssa. Kvarnbackens skolanissa altistuneet ovat karanteenissa 10 päivää.

Porvoosta itään on Loviisa, missä on todettu useita koronavirustartuntoja. Ne juontuvat isoon perhejuhlaan.

Länsi-Uudellamaalla on korona-altistumisia ja -tartuntoja muun muassa Karjaan suomenkielisissä kouluissa sekä Uudenmaan prikaatissa.

Esimerkiksi koko Karjaan yhteiskoulu on etäopetuksessa kuun loppuun asti.