1. yle.fi
  2. Uutiset

Tanssin talon johtaja Matti Numminen eroaa: "Työsuhteeni on päätetty yhteisellä sopimuksella"

Tanssin talon hallituksen puheenjohtajan Tuuli Kousan mukaan työsuhteen päättämisen taustalla ei ole mitään yksittäistä tekijää, vaan kyse on kokonaisarviosta.

Tanssin talo
Tanssin talon johtaja Matti Numminen poseeraa kameralle
Matti Nummisen työsuhde on päättynyt hänen ja Tanssin talo ry:n yhteisellä sopimuksella. Arkistokuva toukokuulta 2018.Tanja Heino / Yle

Tanssin talo -hankkeen johtaja Matti Numminen jättää tehtävänsä. Nummisen työsuhde on päättynyt hänen ja hanketta pyörittävän Tanssin talo ry:n yhteisellä sopimuksella.

Numminen aloitti Tanssin talon johdossa joulukuussa 2018, ja ehti siis luotsata hanketta vajaat kaksi vuotta. Tanssin talo on tanssitaiteelle omistettu esitys- ja tapahtumatila, jota rakennetaan parhaillaan Helsingin Kaapelitehtaalle.

Numminen kertoo Ylelle, että hänen viimeinen työpäivänsä oli perjantaina. Hän ei kommentoi työsuhteen päättämisen syitä.

– Työsuhteeni on päätetty yhteisellä sopimuksella, enkä tässä vaiheessa kommentoi syitä asian taustalla sen enempää.

Hallituksen pj: "Kaikille paras ratkaisu"

Myöskään Tanssin talo ry:n hallituksen puheenjohtaja Tuuli Kousa ei lähde erittelemään syitä työsuhteen päättämiseen. Hänen mukaansa taustalla ei ole mitään yksittäistä tekijää, vaan kyse on kokonaisarviosta.

– Hallitus katsoi, että Nummisen johdolla ei ole edellytyksiä viedä Tanssin taloa avajaisiin tai niiden yli. Kiitämme Mattia hänen työstään, mutta tämä on tässä tilanteessa kaikille paras ratkaisu, Kousa sanoo.

Kousan mukan uuden johtajan haku alkaa välittömästi. Uuden johtajan löytymiseen asti hanketta luotsaa eteenpäin henkilökunta yhdistyksen hallituksen tukemana.

Tanssin talon rahoitus ja nimikiista julkisuudessa

Hankkeen aikana keskustelua ovat herättäneet muun muassa talon tulevan toiminnan rahoitus ja pitkään jatkunut nimikiista.

Kesällä kulttuuripiireissä kohua herätti tilalle annettu uusi nimi Form. Kulttuurivaikuttajat ihmettelivät, miksi Tanssin talo ei kelvannut tanssille pyhitetyn tilan nimeksi. Sittemmin nimi muutettiin takaisin Tanssin taloksi.

Johtajan yllättävä vaihtuminen ei Tuuli Kousan mukaan vaikuta Tanssin talon avajaisiin, joita on tarkoitus viettää keväällä 2022. Tanssin talon rakentaminen maksaa arviolta 40 miljoonaa euroa.

Voit keskustella aiheesta 25.10. kello 23:een asti.

Korjaus 24.10. klo 11.43: Matti Nummisen titteli Tanssin talon johdossa oli johtaja, ei toiminnanjohtaja, kuten jutussa alun perin virheellisesti luki.

Lue seuraavaksi