Jyväskylässä 58 päiväkotilasta ja 11 työntekijää karanteeniin

Lapset ja työntekijät voivat palata päiväkotiin ja esikouluun 2. marraskuuta, jos ovat terveitä.

Lasten ja työntekijöiden mahdollinen altistuminen on tapahtunut 20. tai 21. päivä lokakuuta. Kuva turkulaisesta päiväkodista, joka ei liity tapaukseen. Kuva: Linus Hoffman/Yle

Jyväskylän kaupunki on asettanut 28 Kuokkalan päiväkodin lasta ja 30 Polttolinjan esikoululaista sekä näiden yhteensä 11 työntekijää karanteenin mahdollisen korona-altistuksen takia.

Lasten ja työntekijöiden mahdollinen altistuminen on tapahtunut 20. tai 21. päivä lokakuuta. Karanteeni kestää kymmenen päivää eli he voivat palata terveenä ollessaan päiväkotiin ja esiopetukseen maanantaina 2. marraskuuta.

Terveydenhuolto on ollut puhelimitse yhteydessä karanteeniin määrättyjen perheisiin ja työntekijöihin. Heille on annettu karanteeniohjeet ja heidät ohjataan tarvittaessa myös testeihin.

– Kyseessä on varotoimi, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan, Jyväskylän tartuntatautivastuulääkäri Ilkka Käsmä kertoo.

Käsmän mukaan Jyväskylässä on kuluneen viikon aikana tullut ilmi nelisenkymmentä uutta koronatartuntaa. Valtaosa tapauksista tulee jo tunnetuista tartuntaketjuista.

– Iso osa on jo valmiiksi karanteenissa. Jäljitys ja testaus toimivat meillä, ja altistuneet saadaan jäljitettyä ja asetettua karanteeniin yleensä 12 tunnin kuluessa, Käsmä sanoo.

Lauantaina uusia tapauksista tuli viranomaisten tietoon neljä, THL:n hieman jäljessä olevien tilastojen mukaan seitsemän. Perjantaina tartuntoja ilmaantui 17.

– Vaihtelu eri päivien välillä on nyt suurta. Yhtenä päivänä on hiljaista ja toisena tulee paljon tartuntoja, Ilkka Käsmä kuvaa.