Portugalilainen alus ajelehti ohjauskyvyttömänä Merenkurkussa – sai koneet toimimaan omin avuin

Laiva pääsi jatkamaan matkaa kolmen tunnin ajelehtimisen jälkeen.

Costamar ajelehti Merenkurkussa ohjauskyvyttömänä noin kolmen tunnin ajan lauantaina iltapäivällä. Kuva: Silja Viitala / Yle

Portugalilainen rahtialus Costamar (siirryt toiseen palveluun) ajelehti ohjauskyvyttömänä Merenkurkussa lauantaina päivällä, kertoi Länsi-Suomen merivartiosto Twitterissä.

Aluksella oli jäähdytinongelma, jonka yhdeksänhenkinen miehistö sai kuntoon kolmen tunnin ajelehtimisen jälkeen. Laiva pääsi jatkamaan matkaa iltapäivällä.

Missään vaiheessa tilanne ei ollut dramaattinen.

– Tilanne on hyvin stabiili. Alus on niin kaukana matalikosta, että sinne ajelehtimiseen menisi 15–20 tuntia, kertoi johtokeskusupseeri, luutnantti Lars Saarinen Turun meripelastuskeskuksesta hieman sen jälkeen kun laivaan tuli ongelmia.

Merivartiosto ei ollut paikalla, vaan tarkkaili alusta esimerkiksi tutkakuvien avulla ja oli siihen yhteydessä aika ajoin. Saarisen mukaan kyseessä oli usein toistuva, epädramaattinen tilanne.

Laiva on matkalla Kemistä Honfleuriin Ranskaan. Rahtina on puutavaraa. Aluksen liikkeitä voi seurata Marinetraffic.comin (siirryt toiseen palveluun) sivulta.