1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. onnettomuudet

Mies hukkui Inkoossa, pelastustehtävään osallistui useita sukeltajia sekä Rajavartiolaitoksen helikopteri

Hukkuneen etsintöjä hidasti laaja etsintäalue, sillä silminnäkijöiden arviot onnettomuuspaikasta poikkesivat toisistaan.

onnettomuudet
Kartta Inkoon onnettomuuspaikasta.
Onnettomuus tapahtui Högbensjön-järvellä Inkoossa.Laura Merikalla / Yle

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos sai hälytyksen Inkoossa sijaitsevalle Högbensjön-järvelle aamukymmenen aikaan sunnuntaina.

Palomestari Jukka Ekholm kertoo Ylelle, että kyseessä oli vesipelastustehtävä ja tietojen tarkentuessa kävi ilmi, että toinen henkilöistä oli uponnut pinnan alle.

– Soutuveneessä oli ollut kaksi henkilöä ja vene oli kaatunut. He olivat lähteneet tulemaan rantaa kohti ja naishenkilö oli päässyt rantaan asti. Mieshenkilö oli seurannut perässä hetken matkaa ja sen jälkeen painunut pinnan alle.

Kummallakaan onnettomuudessa veden varaan joutuneella ei ollut alustavan tiedon mukaan kelluntavälineitä.

Onnettomuuspaikalla oli kolme pelastusyksikköä, kaksi ensihoitoyksikköä, ensihoidon kenttäjohtaja sekä poliisi.

Lisäksi Rajavartioston vartiolentolaivueen helikopteri toi paikalle kaksi Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen sukeltajaa. Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselta paikalla oli kolme sukeltajaa sekä pintapelastajia.

– Meillä oli kaksi eri silminnäkijäpaikkaa missä henkilö olisi ja ne erosivat toisistaan. Etsintäalue oli laaja ja meni hiukan toista tuntia ennen kuin henkilö löydettiin.

Pelastuslaitoksen mukaan menehtynyt mies oli noin 60–70-vuotias.

Onnettomuudesta selvinnyt nainen toimitettiin kylmettyneenä sairaalaan.

Lue seuraavaksi