1. yle.fi
  2. Uutiset

Pieksämäen ampumistapaukseen liittyen on vangittu yksi mies – häntä epäillään tapon yrityksestä

Kaksi muuta epäiltyä on vapautettu.

ampumavälikohtaukset
Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta
Yle

Pieksämäellä perjantaina tapahtuneeseen ampumistapaukseen liittyen on vangittu pieksämäkeläinen noin 50-vuotias mies. Miestä epäillään tapon yrityksestä.

Poliisi tutkimuksissa on selvinnyt, että mies ampui perjantaina käsiaseella laukauksia Pieksämäellä kaupunkialueella sijaitsevan omakotitalon pihassa. Asiasta hätäkeskukseen ilmoituksen tehneen henkilön mukaan, omakotitalon pihaan oli tullut kolme henkilöä, joista yksi olisi ampunut talon asukkaita kohti käsiaseella. Poliisin mukaan kukaan ei loukkaantunut ampumisessa.

Kolmikko poistui paikalta ja poliisi otti epäillyt myöhemmin kiinni Pieksämäeltä ja Suonenjoelta. Viikonlopun aikana suoritetuissa tutkimuksissa tapahtumien kulku on pääasiassa selvinnyt ja kaksi muuta epäiltyä on vapautettu. Teossa käytetty ase on poliisiin hallussa. Vangittu mies on kuulusteluissa myöntänyt ampuneensa aseella pihassa.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vangitsi noin 50-vuotiaan miehen sunnuntaina todennäköisin syin tapon yrityksestä epäiltynä.

Poliisin näyttävä operaatio herätti Pieksämäellä ja Suonenjoella huomiota. Partioita tuli paikalle Mikkelistä, Varkaudesta, Pieksämäeltä, Suonenjoelta ja Kuopiosta.

Lue seuraavaksi