1. yle.fi
  2. Uutiset

Kaksi uutta koronavirustartuntaa viikonloppuna Etelä-Karjalassa – THL patistaa ihmisiä ottamaan influenssarokotteen

Etelä-Karjalassa koronavirustartuntojen määrä nousi viikonloppuna kahdella. THL:n mukaan influenssarokotteen ottaminen on varsinkin korona-aikana erityisen tärkeää.

koronavirus
Mies niistää nenää.
Koronavirusepidemian lisäksi liikkeelle on nyt lähdössä myös influenssavirus, jota vastaan THL suosittelee rokotusta.Henrietta Hassinen / Yle

Etelä-Karjalassa todettiin viikonloppuna kaksi uutta koronavirustartuntaa.

Uusien tartuntojen myötä Etelä-Karjalassa on varmistettu syyskuun 21. päivän jälkeen 42 uutta koronavirustartuntaa.

Yhteensä epidemian aluasta laskien Etelä-Karjalassa on todettu 71 koronavirustartuntaa.

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos muistuttaa, että influenssarokotteen ottaminen on korona-aikana erityisen tärkeää (siirryt toiseen palveluun), sillä influenssa ja korona ovat huono yhdistelmä varsinkin riskiryhmille.

Maksuttomaan influenssarokotukseen oikeutetut voivat käydä ottamassa rokotteen omassa terveyskeskuksessaan tai neuvolassaan. Muut voivat ostaa rokotteen apteekista lääkärin reseptillä ja käydä pistättämässä sen terveysasemalla. Rokotteen voi hakea myös yksityiseltä lääkäriasemalta. Osa työnantajista tarjoaa rokotuksen työntekijöilleen työterveyshuollon kautta.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote on julkaissut rokotusaikataulujaan (siirryt toiseen palveluun), joiden mukaan influenssarokotteita jaetaan viikoilla 47 ja 48 eli 16. marraskuuta alkaen.

Yle seuraa koronauutisia niin Suomessa kuin maailmalla. Lue ne tältä sivulta.

Etelä-Karjalaan liittyvät koronavirusuutiset löydät täältä.

Lue seuraavaksi