1. yle.fi
  2. Uutiset

Vesanto on korottamassa kunnallisveroa ja kiinteistöveroa

Korotukset ovat osa kunnan talouden tasapainottamisohjelmaa.

Vesanto
Läheltä
Yle

Vesannon kunta on nostamassa kunnallisveroa ja kiinteistöveroja vuoden 2021 alussa. Kunnanhallitus käsittelee maanantaina esitystä, jonka mukaan kunnallisvero nousee 21,50 prosentista 22:een prosenttiin. Korotus tuo kunnalle lisätuloja arviolta vajaat 130 000 euroa.

Vakituisten asuinrakennusten kiinteistövero nousisi 0,80 prosentista yhteen prosenttiin, mikä tarkoittaa neljänneksen suurempaa laskua kuin tänä vuonna.

Muiden kuin vakituisten asuinrakennusten kiinteistövero aiotaan nostaa 1,50 prosentista 2,0 prosenttiin eli kolmanneksella. Yleinen kiinteistöveroprosentti nousee päätösesityksen mukaan 1,25 prosentista 2,0 prosenttiin.

Korotukset ovat osa Vesannon kunnan talouden tasapainottamisohjelmaa, jossa säästötoimet on ajoitettu ensi vuodelle alijäämäisten vuosien ketjun katkaisemiseksi.

Kunnan tilinpäätös on ollut alijäämäinen vuodesta 2018 lähtien ja alijäämät on katettava viimeistään vuonna 2022. Alijäämää on kertynyt liki 1,6 miljoonaa euroa.

Vesanto on myös myymässä kylätalona toimivan Ahvenisen entisen koulun. Pohjahinnaksi aiotaan laittaa nettihuutokaupassa 48 000 euroa. Jos kyläyhdistys haluaa ostaa koulun, hinta neuvotellaan erikseen. Lisäksi kunta aikoo irtisanoa Närhilän koulun vuokrasopimuksen. Koulu on yksityisomistuksessa ja kunta on tukenut vuokralla kylätalotoimintaa.

Lue seuraavaksi