Taksikuskille yli kahden vuoden vankeustuomio hätävarjeluna tehdystä tapon yrityksestä – puukotti asiakasta riidan päätteeksi

Taksikuskin ja asiakkaan välille puhkesi vakavaan väkivaltaan johtanut riita Helsingin Jakomäessä heinäkuussa.

Poliisi tavoitti epäillyn taksikuskin tapahtumapaikan läheisyydestä ja otti hänet kiinni. Kuvituskuva, Kuva: Tiina Jutila / Yle

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi taksikuskin kahden vuoden ja seitsemän kuukauden vankeusrangaistukseen hätävarjeluna tehdystä tapon yrityksestä. Kuskin asiakkaana ollut mies tuomittiin pahoinpitelystä sakkoihin.

Tunnuksettoman taksin kuljettajan ja asiakkaan välille puhkesi väkivaltaan johtanut riita taksin maksamisesta heinäkuun puolivälissä Helsingin Jakomäessä.

60-luvulla syntynyt taksikuski löi asiakkaana ollutta 70-luvulla syntynyttä miestä kahdesti puukolla keskivartaloon. Tuomion mukaan puukotettu mies olisi todennäköisesti menehtynyt saamiinsa vammoihin ilman leikkaushoitoa.

Kuljettajan mukaan hän puukotti asiakasta hätävarjelun vuoksi.

Tuomion mukaan taksin asiakkaana ollut mies oli taksimatkan maksamisesta syntyneen riidan johdosta lyönyt taksin kuljettajaa muutaman kerran nyrkillä päähän. Kuskille oli tullut lyömisestä lieviä vammoja pään alueelle.

Asiakkaana ollut mies myönsi lyöneensä kuskia, mutta myös hän väitti toimineensa itsepuolustukseksi. Oikeus kuitenkin katsoi asiakkaan aloittaneen väkivaltaisen käytöksen.

Asiakkaana olleelle miehelle ei jäänyt puukotuksesta toimintaa haittaavia vammoja.

Kuskia syytettiin myös törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, mutta nämä syytteet hylättiin. Perusteena oli se, että kuski menetti ajoneuvonsa hallinnan asiakkaan käytyä hänen kimppuunsa.

Taksi oli tilattu Yango-sovelluksella. Taksin kuljettaja on ollut vangittuna 16. heinäkuuta lähtien. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lisää aiheesta: