Satojen ihmisten karenteenit "uutta normaalia" – THL: Muuramessa kaksi uutta tartuntaa, muualla Keski-Suomessa ei yhtäkään

Laajin karanteeni asetettiin Jyväskylän Keski-Palokan koulussa. Tartuntatautivastuulääkärin mukaan laajat karanteenit kuuluvat epidemian ehkäisyn hybridistrategiaan.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kirjasi maanantaina Suomessa 122 uutta koronatartuntaa. Tartuntatautirekisterin luvut päivittyvät muutamien päivien viiveellä. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on todennut maanantaina Muuramessa kaksi uutta koronatartuntaa. Muualla Keski-Suomessa THL ei kirjannut uusia tartuntoja.

Koko maassa uusia tartuntoja on maanantaina varmistettu 122.

Jyväskylässä asetettiin perjantaina ja viikonloppuna jälleen satoja ihmisiä karanteeniin mahdollisten korona-altistumisten takia. Karanteeneja oli Huhtasuon koululla, Kuokkalan päiväkodissa ja Polttolinjan esiopetuksessa. Laajin karanteeni asetettiin Keski-Palokan koulussa, jossa karanteenimääräyksen sai ainakin yli 170 koulun oppilasta ja henkilökuntaan kuuluvaa.

– On hyvin vaikea arvioida, mikä toimenpide on tehokas ja tähän tautitilanteeseen hyvin pureva. Oma näkemykseni on, että tällaiset karanteenit ovat hybridistrategian mukaista uutta normaalia, arvioi kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä.

– Jos yhteiskuntaa pyritään epidemian oloissa pitämään liikkeellä, niin se merkitsee väistämättä aika laaja-alaisiakin karanteeneja.

Hybridistrategia tarkoittaa käytännössä sitä, että koronatestejä tehdään matalalla kynnyksellä, tartuntaketjut pyritään jäljittämään mahdollisimman tarkasti ja koronatautiin sairastuneet ja taudille mahdollisesti altistuneet määrätään karanteeniin uusien tartuntojen ehkäisemiseksi.

Lue uusimmat tiedot Keski-Suomen koronatilanteesta tästä.