1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. osuuspankit

Sähköisten pankkipalveluiden käytössä nousua edelleen

Suur-Savon osuuspankissa etäneuvotteluja jo yli puolet kaikista neuvotteluista.

osuuspankit
OP-bankens logo.
Koronaepidemia on lisännyt kiinnostusta pankkien sähköisiin asiointikanaviin. Kuvituskuva.YLE/Stella Brunberg

Sähköisten pankkipalveluiden käyttö on kasvanut edelleen Suur-Savon osuuspankissa. Etäneuvottelujen osuus kaikista ajanvarauksista on jo yli puolet. Osuuspankista arvellaan, että osa koronaepidemian mukanaan tuomista sähköisistä palveluista jää asiakkailla pysyvästi käyttöön.

Esimerkiksi mobiiliasiakkaiden määrä on kasvanut Suur-Savon osuuspankissa noin 10 prosenttia vuoden alusta. Aktiivisia käyttäjiä pankilla on jo lähes 40 000.

– Asiakkaamme ovat kiitettävästi ottaneet käyttöön myös pankkikortteja, kertoo Suur-Savon Osuuspankin henkilöasiakaspalveluista vastaava pankinjohtaja Maija Skön.

Samaan aikaan pankin kassapalvelujen asiakasmäärä on laskenut lähes 50 prosenttia kolmessa vuodessa. Korona-aika on kiihdyttänyt tätä muutosta entisestään. Kassapalveluiden aukioloaikoihin on tulossa muutoksia tammikuun alussa.

Digitaalisesti hoidetaan nykyään myös suurempia pankkiasioita. Esimerkiksi asuntokaupoissa on yleistynyt kauppakirjan hyväksyminen pankkitunnuksilla, ilman käyntiä pankin konttorissa.

Suur-Savon osuuspankin konttoreissa suositellaan kasvomaskin käyttöä ja riittävää turvaväliä muihin. Pankista muistutetaan, ettei konttoreissa tulisi asioida, jos henkilöllä on lieviäkin flunssan oireita.

Lue seuraavaksi