1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Kuopiossa mahdollisia korona-altistumisia linja-autoissa ja Petosen vapaa-aikatiloissa

koronavirus
Kuvassa on tyhjiä koronavirustestestiputkiloita Helsingissä elokuun lopulla vuonna 2020.
Kuopion kaupunki tiedottaa, että koronalle on voinut altistua bussissa tai Petosen vapaa-aikatiloissa. Arkistokuva.Silja Viitala / Yle

Kuopion kaupungin tietojen mukaan paikkakunnalla on viime perjantain jälkeen todettu kuusi uutta koronatartuntaa. Tartunnat liittyvät aikaisempiin tartuntaketjuihin. Tartuntoja on todettu viikonlopun aikana muun muassa Lyseon lukiossa ja Sinikellon päiväkodissa.

Altistumisketjuja selvitetään ja tartuntatautiviranomaiset ovat altistuneisiin yhteydessä. Lukio ja päiväkoti tiedottavat järjestelyistä suoraan niitä opiskelijoita ja perheitä, joita asia koskee.

Mahdollisia altistumisia linja-autoissa välillä Kuopio–Toivala

Lisäksi tietoon on tullut muutamia tilanteita, joissa ihmisiä on saattanut altistua koronavirukselle. Mahdollisia korona-altistumisia on saattanut tapahtua bussivuoroissa välillä Kuopio–Toivala maanantaina 19.10. bussissa numero 31 kello 7.45, tiistaina 20.10. bussissa numero 30 kello 7.00 ja keskiviikkona bussissa numero 31 kello 7.45.

Mahdollinen altistuminen on voinut tapahtua myös Pinarilla Petosen vapaa-aikatiloissa nuorisotoiminnassa 19.10. kello 17.30–20.45 välisenä aikana.

Altistumistilanteissa olleita kehotetaan hakeutumaan koronatestiin, mikäli heillä on koronaan sopivia oireita. Kuntalaisia halutaan lisäksi muistuttaa, että voimassa on vahva suositus käyttää maskia joukkoliikennevälineissä.

Kaupunki myös muistuttaa, että viranomaisen määräämä karanteeni jatkuu ohjattuun päivämäärään saakka, vaikka koronatestin tulos olisi negatiivinen.

Karanteenipäätös tarkoittaa tartuntatautiviranomaisen puhelimitse antamaa määräystä, Wilma-viestiä tai tiedotetta, joka tulee koululta tai päiväkodista ja jonka on lähettänyt tartuntatautiviranomainen.

Viralliset paperiset päätökset tulevat mahdollisesti vasta reilusti myöhemmin.

Pohjois-Savon alueella on todettuja tartuntoja THL:n mukaan tällä hetkellä 260.

Lue seuraavaksi