Jalkapallon Ykkösen loppukauden kohtaloa ratkotaan keskiviikkona – sarjakärki AC Oulun riveissä ollaan hämmentyneitä ja harmistuneita

Koronatilanne kiusaa Ykköstä, jossa on jouduttu tekemään ottelusiirtoja.

Jalkapallon Ykkösen sarjakauteen tuli entisestään mutkia matkaan koronan vuoksi siirrettyjen otteluiden takia. Kuvituskuva. Kuva: Jarkko Heikkinen / Yle

Jalkapallon Ykkösen sarjakauden jatkumista tai keskeyttämistä puidaan seuraavan kerran Palloliiton ja seurojen kesken keskiviikkona.

Ykkösen joukkueet, erityisesti sarjakärki, kiistelevät siitä, miten sarja viedään päätökseen.

Jalkapallon Ykköseen keskiviikoksi suunniteltu ottelu AC Oulun ja Mikkelin palloilijoiden välillä siirtyy koronavarotoimena. Alun perin ottelu piti pelata jo viime lauantaina.

Myös AC Oulun kintereillä sarjassa olevien FF Jaron ja KTP:n lauantailta siirtyneen ottelun uusi pelipäivä päätetään myöhemmin.

Syntynyt tilanne on seurausta siitä, kun MP:n ja KTP:n pelaajat altistuivat viime tiistain ottelussaan koronavirukselle.

AC Oulun toimitusjohtaja Juho Meriläisen mukaan kokonaisuus on vaikea. Jos sarja päätetään viedä täysin loppuun ja pelata suunnitellut pelit, niitä pelataan vielä marraskuussa.

– Ykkösen kauden olisi tarkoitus päättyä 31. lokakuuta pelattavalle kierrokselle. Osan pelaajista sopimukset päättyvät lokakuun loppuun. Seuroilla, joilla ei nousumahdollisuuksia ole, ei myöskään ole panosta loppukauteen.

Meriläinen kuvailee joukkueen tunnelmia hämmentyneiksi ja harmistuneiksi.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.