1. yle.fi
  2. Uutiset

Pohjalaismaakuntien infektiolääkärien kannanotto: Joukkueurheilun kilpailut jäihin toistaiseksi, älkää matkustako kilpailemaan toisen maakunnan alueelle

Infektiolääkärien yhteinen kannanotto on suunnattu urheiluseuroille, kilpailujärjestäjille ja kilpajoukkueille.

joukkueurheilu
Innebandyklubbor som lutar mot väggen.
Infektiolääkärit muistuttavat kannanotossaan myös huolehtimaan lasten ja nuorten turvallisesta harrastustoiminnasta. (Kuvituskuva)Yle/ AG Karlsson

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin, Vaasan sairaanhoitopiirin ja Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymän infektioylilääkärit Elina Kärnä, Juha Salonen ja Marko Rahkonen lähettivät maanantaina julkisuuteen yhteisen kannanottonsa.

Infektiolääkäreiden kannanotto on kohdistettu urheiluseuroille, kilpailujärjestäjille ja kilpajoukkueille pohjalaismaakunnissa.

Infektiolääkärit esittävät kannanotossa vetoomuksen, että joukkueurheilun kilpailutoiminta laitettaisiin tauolle toistaiseksi, kunnes koronatilanne alueella helpottaa.

Lääkärit toivovat myös, että joukkueet eivät matkustaisi sairaanhoitopiirien välillä kilpailutapahtumiin. Perusteena alueiden erilainen koronaepidemiatilanne.

– Kilpailutoiminta joukkuelajeissa muodostaa fyysisten kontaktien takia suuren tartuntariskin ja voi vaikuttaa koronapandemian leviämiseen alueillamme, infektiolääkärien kannanotossa perustellaan.

Infektiolääkärit muistuttavat myös, että lasten ja nuorten turvallinen harrastustoiminta on taattava turvallisista käytänteistä huolehtien.

Katso täältä Ylen koronauutiset maakunnittain koottuna.

Lue seuraavaksi