Vastaamon potkut saanut toimitusjohtaja: "Olen syvästi pahoillani vastaamolaisten ja heidän asiakkaidensa puolesta"

Ville Tapio kertoo kantavansa toimitusjohtajana vastuun Vastaamon tapahtumista.

Vastaamon toimitusjohtaja Ville Tapio sai potkut maanantaina. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Psykoterapiakeskus Vastaamon tänään irtisanottu toimitusjohtaja Ville Tapio on kommentoinut yhtiön tietomurtotapausta ja potkujaan Facebookissa (siirryt toiseen palveluun).

Tapio kirjoittaa, että Vastaamo oli vuosikymmenen ajan hänen elämäntehtävänsä. Hän kirjoittaa, että yhtiön valmistellessa viimeiset kaksi viikkoa hänen irtisanomistaan, hänellä on ollut kielto kommentoida tietoturvaskandaalia julkisesti.

Tapio kertoo, että toimitusjohtajana hänellä oli yhtenä tehtävänään järjestää palvelut turvallisesti.

– Sitä minulla oli palkattuna toteuttamassa itseäni taitavammaksi arvioimani ammattilaiset. Nähtävästi inhimilliset virheet ketjuuntuivat, Tapio kirjoittaa.

Tapio kertoo kantavansa toimitusjohtajana vastuun tapahtumista. Tapio kirjoittaa, että marraskuun 2018 tietovuoto ja siihen johtaneet virheet paljastuivat hänelle vasta kyberturvayhtiö Nixun tutkimuksen pohjalta lokakuussa 2020.

– Tapahtuneen tarkempien selvitysten ja kommenttien aika tulee myöhemmin. Tällä hetkellä on tärkeämpää keskittyä uhrien auttamiseen. Olen syvästi pahoillani vastaamolaisten ja heidän asiakkaidensa puolesta, Tapio päättää kirjoituksensa.

Vastaamon hallitus kertoi tänään vapauttaneensa Tapion tehtävästään välittömästi. Vastaamon hallituksen mukaan Tapio pimitti tiedon yhtiön palvelimille tehdystä tietomurrosta yli 1,5 vuotta.

Lue myös: