1. yle.fi
  2. Uutiset

Jyväskylän kaupunginvaltuusto erotti kaupunginhallituksen ja nimitti uuden – taustalla Torssosen murhaepäilysyyte

Taustalla on valtuutetun ja kaupunginhallituksen jäsenen Teemu Torssosen tapaus.

Jyväskylä
Jyväskylän kaupungintalo.
Jyväskylän kaupungitalo sijaitsee Kirkkopuiston laidalla.Elli Tervo / Yle

Jyväskylän kaupunginvaltuusto on erottanut kaupunginhallituksen ja nimittänyt uuden hallituksen. Päätökset tehtiin maanantaina valtuuston kokouksessa. –

Taustalla on valtuutetun ja kaupunginhallituksen jäsenen Teemu Torssosen tapaus. Torssonen on vangittu todennäköisin syin epäiltynä perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikön Pekka Katajan murhan yrityksestä. Torssonen ei suostunut itse eroamaan luottamustehtävistään. Vangitseminen tapahtui 11. syyskuuta.

Torssonen erotettiin perussuomalaisten jäsenyydestä kesäkuussa, jonka jälkeen hän ilmoitti harkitsevansa oikeustoimia puoluetta vastaan.

Uusi kaupunginhallitus pysyi kokoonpanoltaan samana Torssosta lukuun ottamatta. Torssosen tilalle kaupunginhallitukseen valittiin perussuomalaisten Toimi Kankaanniemi.

Kuntalain mukaan rikoksesta epäilty valtuutettu voidaan erottaa luottamustehtävistään, jos häntä vastaan on nostettu syyte. Torssosta vastaan syytettä ei ole, vaan hän on nyt tutkintavankeudessa.

Laki mahdollistaa kuitenkin sen, että koko luottamuselin eroaa ja sen tilalle valitaan uusi.

Aiheesta aiemmin:

Kaksi vangittu Pekka Katajan murhan yrityksestä, toinen jyväskyläläinen kaupunginvaltuutettu, Kataja esti miehen ehdokkuuden vaaleissa

Perussuomalaisista erotettu Teemu Torssonen harkitsee oikeustoimia puoluetta vastaan

Lue seuraavaksi