Saarijärvellä uhkaava tulipalo Suomen suurimpiin kuuluvan yksityisen automuseon tuntumassa

Jakolan tilalla on myös majoitustoimintaa ja vuokramökkejä.

Kuva: Antti Kolppo / Yle

Saarijärvellä Jakolan tilan ja automuseon pihapiirissä sattui yöllä uhkaava tulipalo, kun kellarissa sijaitsevasta lämpökeskuksesta alkunsa saanut palo pääsi leviämään keskuksen päällä olevaan hakevarastoon.

– Sitä tässä nyt on sammuteltu. Jälkisammutustyöt ovat vielä käynnissä, kertoi päivystävä palomestari Pertti Hänninen palopaikalta puoli kuuden aikaan aamulla.

Jakolan tilan verkkosivujen mukaan tilan pihapiirissä sijaitseva museo on yksi Suomen suurimmista yksityisistä automuseoista ja sinne on sijoitettu yli 70 harvinaista ajoneuvoa. Suurin osa on kunnostettuja itäautoja.

Jakolan tilalla on tilan verkkosivujen mukaan myös majoitustoimintaa ja vuokramökkejä.

– Täällä tontilla näitä rakennuksia riittää, mutta palo saatiin rajattua käytännössä siihen hakevarastoon, eikä se ollut oikeastaan vaarassa levitä siitä muualle kuin varastorakennukseen, joka siinä hakevarastossa on kiinni, Hänninen sanoo.

Pihapiirissä on myös asuintalo, mutta sen ja palopaikan välissä on useita muita rakennuksia, eikä palo käytännössä ollut vaarassa levitä asuinrakennukseen.

Päivystävän palomestarin mukaan tulipalo syttyi noin puoli kolmen aikaan yöllä. Palon tarkka syttymissyy ei ole tiedossa.