Hyppää sisältöön

Kokkola suunnittelee korottavansa Suntinrannan venevajojen vuokria kymmenkertaisiksi

Vuokria on korotettu viimeksi vuonna 2004.

Alueella laadittiin uusi asemakaava reilut vuosi sitten. Kuva: Petri Puskala / Yle

Kokkola aikoo korottaa Suntinrannan venevajojen vuokria reippaasti, noin kymmenkertaisiksi.

Viimeksi vuokria on korotettu 16 vuotta sitten eli vuonna 2004. Kaupunginhallitus päätti maanantaina, että vuokralaisia kuullaan ja vasta sitten korotusasia käsitellään uudestaan.

Tällä hetkellä tavallisen venevajan vuokra maksaa 42 euroa vuodessa. Kaupunki ehdottaa taksaa korotettavaksi 430 euroon. Rantaan rajoittuvien paikkojen vuokra on vuodessa 67 euroa. Niiden uusi vuokra olisi jatkossa 540 euroa.

Lisäksi uusille rakennuspaikoille ehdotetaan 480 euron vuosivuokraa.

Kokkolan kaupunginhallitus perustelee korotusta sillä, että alueella tehty uusi asemakaava velvoittaa kaupungin rakentamaan sinne kunnallistekniikkaan ja myös ylläpitämään sitä.

Reilu vuosi sitten voimaan tulleella asemakaavalla Suntin itärannan venevajat on suojeltu. Länsirannan alue on merkitty valtakunnallisesti merkittäväksi kulttuuriympäristöksi, mutta erityismainintaa suojelusta ei ole.

Kulttuurihistoriallisesti arvokkaalla Halkokarin Suntinsuulla on lähes sata vanhaa venevajaa, joista vanhimmat ovat satavuotiaita.

Nykyiselle venevajojen alueelle saa jatkossa rakentaa 13 uutta venevajaa. Alueen pohjoispuolelle voi rakentaa vielä 8 vajaa lisää sekä myös liike- ja majoitusrakennuksia.

.
.