Paavo Väyrynen on nousemassa keskustan puoluehallitukseen kaksikielisen piirin edustajana

Lopullisen valinnan puoluehallituksen jäsenistä tekee marraskuussa keskustan puoluevaltuusto.

Paavo Väyrynen TV1:n studiossa presidenttitentti-ohjelmassa vuonna 2018. Kuva: Derrick Frilund / Yle

Paavo Väyrynen on valittu keskustan kaksikielisen piirin uudeksi edustajaksi puoluehallitukseen. Piiri teki valintansa syyskokouksessaan maanantaina.

Väyrynen saattaa siis nousta puoluehallitukseen seuraavaksi kolmeksi vuodeksi piiriin kuuluvan Maalahdenseudun Keskustan kautta. Marraskuussa kokoontuva puoluevaltuusto valitsee puoluehallituksen jäsenet.

Valinta tarkoittaisi, että Väyrynen saa puolueessa rivijäsentä isomman aseman. Puoluehallitus johtaa puolueen yleistä toimintaa.

Kaksikielisessä piirissä uskotaan, että Väyrysen valinta nostaa puolueen kannatuslukuja.

– Olen satavarma, että Väyrynen valitaan, koska hän on meidän ainoa ehdokas. Kukaan muu ei ehdolle tarjoutunut, sanoo piirin uudeksi puheenjohtajaksi noussut Peter Albäck.

Asiaa voi vielä mutkistaa se, että puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen on puhunut aiemmin Ilta-Sanomien haastattelussa (siirryt toiseen palveluun)naiskiintiöstä.

Pirkkalainen kertoi haastattelussa, että miehiä ja naisia pitäisi olla puoluehallituksessa vähintään 40 prosenttia, joten puoluevaltuusto joutuu joskus poikkeamaan piirien esityksistä.

Keskustan kaksikielinen piiri on ollut jo pitkään napit vastakkain puolueen johdon kanssa.

Piiri valitsi maanantain syyskokouksessa uudeksi puheenjohtajakseen kruunupyyläisen Peter Albäckin, joka on arvostellut puoluetta muun muassa kielellisestä syrjinnästä. Puolue on kiistänyt väitteet.

Kaksikielisen piirijärjestön toimialueena on koko Suomi ja sillä on 17 paikallisjärjestöä.

Lue myös: