1. yle.fi
  2. Uutiset

Asuntojen rakentamista halutaan vauhdittaa – Helsingin kaupungilta pyydetään tukea parkkipaikkojen kustantamiseen

Valtuustoaloite saa kannatusta Helsingin kaupunkiympäristölautakunnassa, jonka lausunnssa ehdotetaan määräaikaista alueellista kokeilua.

täydennysrakentaminen
Pysäköintipaikka kerrostalon edustalla.
Korkeat kustannukset lopahduttavat taloyhtiöiden innon lisärakentamiseen, kun saatavat korvaukset menevät korvaavien autopaikkojen rakentamiseen.Tiina Jutila / Yle

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta (siirryt toiseen palveluun) puoltaa autopaikkojen rakennuskustannusten huomioimista maankäyttömaksuissa asuntotuotannon vauhdittamiseksi.

Valtuustoaloitteen mukaan kaupungin tulisi edistää vapaaehtoista täydennysrakentamista kompensoimalla autopaikkojen rakentamiskustannuksia nykyistä voimakkaammin. Kaupunki voi vaikuttaa tähän, kun se määrittää maankäyttömaksuja ja täydennysrakentamiskorvauksia.

Varavaltuutettu Tapio Klemetin (kok.) ja 16 muun kannattamassa aloitteessa (siirryt toiseen palveluun) painotetaan, että täydennysrakentamista hidastaa se, että autopaikat joudutaan tekemään pihakannen tai talojen alle, jolloin kustannukset ovat suuremmat.

Korkeat kustannukset lopahduttavat taloyhtiöiden innon lisärakentamiseen, kun saatavat korvaukset menevät korvaavien autopaikkojen rakentamiseen.

Lautakunnan kaupunginhallitukselle antamassa lausunnossa ehdotetaan määräaikaista alueellista kokeilua, jonka pohjalta kaupunki arvioi toimenpiteiden vaikuttavuutta, kustannuksia ja palautetta mahdollisiin jatkotoimiin. Kokeilua ehdotetaan siksi, että alennusten tai lisätuen sekä niiden kaupungille aiheuttamien kustannusten arviointi on vaikeaa.

Lue myös:

Vanha kerrostalo nurin ja uutta tilalle? Helpommin sanottu kuin tehty, ainakin nykyisen lainsäädännön mukaan

Onnistuneita täydennysrakentamiskohteita – Onko niitä? Kerro lisää!

Näinkin putkiremontin voi rahoittaa: puretaan talo ja rakennetaan tilalle uusi

Lue seuraavaksi